Visar alla 39 resultat

Visar alla 39 resultat

Ditt barn lär sig genom lek. Lek stimulerar och utvecklar ditt barn. Varje ålder motsvarar en specifik typ av Leksak Babyflickor. Du har lärt dig att valet av leksaker beror på vissa parametrar. Du vet inte vilka de är. Det här är pinsamt för dig. Men oroa dig inte. Upptäck leksaker för babyflickor efter ålder och deras urvalskriterier direkt.

Vilken babyleksak ska du ge ditt barn mellan 0 och 6 månader?

Ditt barn håller på att upptäcka sin omgivning. Han behöver utforska den. För att göra detta använder han sina sinnen. Därför är din bebis :

 • Observerar
 • Lyssnar
 • Toucher
 • Tränar sitt luktsinne

Din dotter stoppar allt i munnen. Hon använder också smak för att tillfredsställa sin lust att upptäcka. Om hon tuggar kan du erbjuda henne en skallra med musik för flickor. Under de första månaderna i livet är barnet intresserat av färger. Hon kommer att vara intresserad av allt som är färgglatt. Starka färger stimulerar din dotters ögon. När ett föremål lyser fastnar barnets blick på det.

Från födseln

Mellan 0 och 6 månader ska du erbjuda ditt barn färgglada leksaker. Ge henne en atapis d’éveilpour petite fille. Det är en matta som stimulerar flera sinnen samtidigt. Detta tillbehör kan också användas som en födelsegåva. En skallra är en viktig flickleksak, precis som speldosor. Den introducerar barnet till begreppet ljud. Barnet uppfattar ljud som roar henne på grund av deras mångfald.

När ett föremål drar till sig barnets uppmärksamhet genom sin färg, rör han vid det. När ett ljud hörs letar barnet efter källan. Så snart han identifierar den rör han vid den. Det är så hans finmotoriska färdigheter utvecklas. För att träna barnets känsel, erbjud henne mjuka leksaker. Variera texturerna så mycket som möjligt. Alla dessa yttre stimulanser hjälper din dotter att upptäcka sin kropp. Som förälder bör du intressera barnet med ditt ansikte, din röst och din lukt. Han rör vid dig för att känna dig mer. Du bör därför:

 • Prata
 • Prata med din dotter
 • Sjunga för henne
 • Swinga henne till sömns
 • Att klappa henne
 • Massera henne

För att svara dig rör barnet vid dig, ler. Barnet tar allt du gör mot honom som en lek.

Efter några månader

När barnet är 4 månader gammalt blir Leksak Babyflickor mer konkret för honom. Han vet hur han ska ta tag i det han vill ha frivilligt. Runt 6 månader börjar din dotter att föredra vissa leksaker. Hon är intresserad av leksaker som interagerar med henne. Bebisen rör vid ett föremål som låter. Hon plockar upp det och skakar det.

Mellan 0 och 6 månader är en skallra viktig för din dotter. Mellan 3 och 6 månader är en bitleksak användbar. Ge henne en leksak som flyter i vatten. Det gör badstunden roligare. En spegel för skötbordet kittlar barnets nyfikenhet.

Vilken leksak är intressant för en 6-12 månader gammal flicka?

Din bebis rör vid allt. En flickleksak som stimulerar beröring intresserar henne först och främst. Din dotter kommer att tycka om att klappa gosedjuret. De olika mjuka texturerna är av intresse för henne.

Din dotter tycker om att bläddra i en bok. Bläddra i en bok med massor av färgglada bilder. Din lilla flicka kommer att uppskatta vad hon ser i spegeln. I det här stadiet av barndomen tittar din dotter på dig. Hon imiterar dig. Lilla fröken lär sig att vinka adjö. Att vinka och kramas är begrepp som hon gradvis förstår.

Vid 6 månader lär sig ditt barn att skilja på former och storlekar. Hon tar tag i en boll, vänder på en kudde eller drar i ett lakan. Vid 10 månader är din dotter mycket skickligare. Hon kan öppna och stänga en låda. Hon tömmer en behållare och fyller den. Att hälla vatten blir roligt för henne. Hon vet inte att hon slösar. Låt henne upptäcka. En liten flickas byggleksak lockar barnet. Att sätta ihop saker är roligt för henne.

Erbjud henne tygklossar. Gummiklossar är också intressanta. Om de faller är dessa block ofarliga för barnet. Träklossar, å andra sidan, kommer att skada honom. Att stänga och öppna kardborrfästen ger ifrån sig ljud och är väldigt roligt för din dotter.

En magnet som drar till sig en metalldel överraskar och roar ditt barn. Den underhåller henne. Men var försiktig med små föremål. Se till att ditt barn inte stoppar dem i munnen. Skapa chansspel för ditt barn. Vid 10 månader är det intressant för dem. Använd kartong, kuddar eller skum.

Våra val av leksaker

Sammanfattningsvis kan du erbjuda din dotter leksaker mellan 6 och 12 månader:

 • Banor och spel
 • Sammankopplingsbara leksaker
 • Många bilderböcker
 • En imitationsleksak

Ge din dotter en okrossbar spegel. Hon är trots allt en dam. Låt henne lära sig glädjen i att se sig själv. Barn över 3 år har rätt till lekfulla spel som: gosedjur, pussel, flickdocka…. Nu vet du vad ditt barn behöver. Allt som återstår är att veta hur man gör de rätta valen.

Vad bör du prioritera när du väljer en leksak för en liten flicka?

En flickleksak uppfyller vissa villkor. Rolighet, ålder och säkerhet är några av de avgörande parametrarna.

Barnets ålder

Denna parameter är känslig och avgörande. Ta hänsyn till din dotters ålder när du erbjuder henne leksaker. En flickleksak måste innehålla en viss svårighetsgrad. För att vara intressant måste denna utmaning vara möjlig att uppnå.

En hög utmaning avskräcker barnet. De tappar intresset. Detta ointresse kvarstår, även när barnet blir kapabelt att klara utmaningen. När svårighetsgraden är låg blir barnet uttråkat.

Nöjet med leksaken

En leksaks roll är att distrahera ett barn. Din dotter är bara ute efter att leka. Nöje är därför av största vikt för henne. Om hon inte gör det kommer hon att bli uttråkad. Och du kommer att ha slösat bort pengar. Undvik en sådan situation.

Beroende på barnets ålder, ta reda på vad som är viktigt för henne. Ta också reda på vad de kan göra. Detta hjälper dig att hitta de leksaker som är rätt för honom.

Din dotters säkerhet

Lek leder ibland till skador. Det är därför du måste minimera riskerna för barnet. Det börjar med att välja säkra leksaker. Leksakstillverkare tar hänsyn till denna faktor. En leksak som matchar barnets ålder är säker. Före 3 års ålder bör dock vissa leksaker undvikas. Undvik leksaker med små delar. Det finns en hög risk för förtäring. Spel med långa sladdar kan orsaka strypning.

Valet av material är avgörande. Många leksaker är tillverkade av plast. Materialets lätthet gör det lättare att leka med. Vissa plaster är dock skadliga. De innehåller BPA. Detta ämne orsakar hudallergier. Det orsakar också andningsbesvär. Välj naturliga, mjuka material. Bomull, siden och mjuk ull är bra material. Den kaninformade skallerfilten för flickor är tillverkad av bomull. Den är en hit bland yngre barn.

Bekvämligheten med att leka

Välj en flickleksak som är bekväm för barnet. Din dotter behöver ha roligt. Om leksaken tvingar henne att be om din hjälp kommer hon att tappa intresset.

Leksakens mångsidighet

Barn fäster sig mer vid leksaker som erbjuder många möjligheter. En leksak som bara erbjuder en aktivitet kommer att göra din dotter missnöjd. Att vrida på en strömbrytare för att titta på en bild är tråkigt för mademoiselle.

Med klossar har barn mycket roligt. Det finns massor av möjligheter:

 • Bygga olika torn
 • Destruktion av torn av klossar
 • Kasta klossar

Att göra ensam innebär flera nivåer av lek. Att lyckas klättra uppför stegen stärker självkänslan. Din dotter kommer att uppleva stor tillfredsställelse.