Visar alla 7 resultat

Flickans smyckeskrin: användbarhet, typer och urvalskriterier

Har ditt barn svårt att hitta sina smycken? Tappar hon ofta bort dem? Slits hennes smycken ut för snabbt? Hon lider. Ett smyckeskrin för flickor är det bästa alternativet för dig. Dess användningsområden, de olika stilar som finns och kriterierna för att välja det väl. Vi berättar allt om det i den här artikeln.

Tjejers smyckeskrin: vad är det till för?

Att äga ett smyckeskrin innebär att göra livet enklare. Det innebär att man tar hand om sin skatt. Det hjälper på ett antal sätt, av vilka här är de viktigaste.

God organisation av smycken

Den första fördelen är att hon kan komma åt sina smycken i tid. Din lilla prinsessa vet exakt var hon ska hämta sina accessoarer. Det är en enorm tidsbesparing. Beroende på modellen av flickans smyckeskrin förvaras accessoarerna på ett specifikt sätt.

Facken i asken finns i olika former och med olika kapacitet. Dessa fack gör det lättare att hålla reda på accessoarerna. Vissa boxar har:

 • Fickor
 • Fällbara fack
 • Hakar

Dessa olika förvaringsutrymmen motsvarar specifika typer av smycken.

En försiktighetsåtgärd mot felplacering och tillgrepp

När du säger smycken säger du dyrbara föremål. Din dotter måste förvara sina smycken säkert. Att lämna smycken överallt är riskabelt. Ett fint smycke som faller av är svårt att hitta. Om en sopkvast sveper över det hamnar smycket lätt i soptunnan. En flickas smyckeskrin skyddas mot stöld tack vare hänglåset.

Ett sätt att skydda smycken från slitage

Många smycken är känsliga för fukt. Omgivande luft påskyndar deras oxidation. Damm är en av smyckenas fiender, oavsett om de är kostymer eller inte. Rätt fodral skyddar dina smycken från alla dessa faktorer.

Också de olika facken i en ask säkerställer tillbehörens integritet. Att sätta ihop smycken skapar friktionsskador. Det är därför en flickas smyckeskrinär så viktigt. Varje smycke har sitt eget hemliga fack. Din dotters smycken kommer att se nya ut under en lång tid.

En funktion som är lika användbar som den är dekorativ

Smyckestillverkarna fortsätter att fokusera på estetik. Smycken är en accessoar för skönhet. Följaktligen måste deras behållare också vara det. Det är samma logik som gör att ett smyckeskrin kan identifieras genom sin ädelhet. Det blir då ett starkt dekorativt element.

Vilka olika typer av smyckeskrin för flickor finns det?

I vissa sociala skikt är smycken symboler för överflöd. Dessa ornament är dyrbara ägodelar som ska skyddas. Smyckeskrinet sägs ha skapats med detta i åtanke. Det finns flera olika typer på marknaden.

Klassiskt smyckeskrin för flickor

Det traditionella skrinet har enkla funktioner. Det har ett lock med gångjärn. Det har ett odelat inre utrymme. Det är dock möjligt att dela upp skrinets insida. Beroende på tillbehörets kapacitet får du alltså upp till 10 förvaringsfack. Den traditionella asken används för att skydda värdefulla smycken. Den finns i en mängd olika former:

 • kvadratisk
 • Rektangulär
 • Cirkulär
 • Oval, etc.

De vanliga materialen för tillverkning är: trä och plast. Vissa klassiska askar har ett läderöverdrag.

Roterande smyckeskrin

Tillverkningsmaterialet här är harts. Enheten får en cylindrisk form när du stänger den. Den består av flera små askar som ofta är identiska.

Se på det roterande smyckeskrinet som en serie cylindriska lådor. Din dotter kommer att förvara alla typer av dyrbara smycken och accessoarer i det. Det roterande smyckeskrinet är lätt att förvara i ett skåp.

Låsbar låda

Det har minst 4 lådor. De är placerade längst ner på enheten. Överst finns en bricka med krokar för halsband. Brickan har också fack för förvaring av örhängen.

Locket på smyckeskrinet har ett lås. Denna flickas smyckeskrin går att låsa. Din dotter har också nytta av en vikbar spegel med denna typ av smyckeskrin. Låsskrinet är en vidareutvecklad form av det traditionella skrinet. Det är tillverkat av läder och finns i flera olika storlekar. Du hittar dem i många olika färger.

Smyckeskrin för resor

Asken i den här boxen har olika kapacitet. Din dotter kommer att använda det för att bära stora set och minimalistiska smycken. Det mesta av skrinet är tillverkat av läder. Insidan av smyckeskrinet är vadderad. Detta säkerställer juvelernas säkerhet och integritet när du reser.

Förvaringsask för musiksmycken

Det här är den perfekta gåvan till din dotter när hon fyller år. Detta smyckeskrin för flickor spelar musik. Vissa av askarna har en ballerina som dansar till musiken.

Smyckeskrin

Smyckeskåp finns i olika storlekar. De har lådor och underavdelningar. Vissa av dessa fack har krokar. Dessa används för att hänga halsband. Skåpens insida är mjukare tack vare stoppning. På så sätt är smyckena bättre skyddade.

Vilka är de bästa kriterierna för att välja ett smyckeskrin till en flicka?

Valet av ett smyckeskrin för flickor tar hänsyn till din dotters behov. Att äga fler ringar än armband innebär en specifik typ av skattkista. Behoven är annorlunda om din dotter mest har örhängen.

Håll därför utkik efter följande faktorer:

 • Lådans storlek och vikt
 • Råvara
 • Kläder
 • Säkerhet
 • Design
 • Pris

Säkerhet är ett viktigt kriterium för dyrbara smycken. När du har samlartillbehör bör du föredra en låda med lås. Säkerhetsnivån är bättre än den som erbjuds av ett hänglås. Vissa smycken är både dyra och ömtåliga. Läder, sammet och skumplast bör klä insidan av asken. De hjälper till att hålla ömtåliga smycken säkert.

Om din dotter reser med sina smycken bör du tänka på askens vikt. Vissa smyckeskrin väger 4 kg. Svårt att flytta. De erbjuder dock kvalitetsdekoration.

Modeller med spegel

Spegeln som erbjuds av en flickas smyckeskrin är ett viktigt kriterium. Den används av mademoiselle för hennes klädsel och smink. Tillbehörets roll är att kontrollera harmonin mellan smycken och smink.

Din dotter har två modeller av spegel: den mobila spegeln och den stillasittande spegeln. Den första täcker delvis locket på lådan. Det är den typ av låda vars mått gör det enkelt att resa. Den andra spegelmodellen är mycket större. Den används på stora lådor. Den är jobbig att bära med sig. Men den är bekväm att titta i.

Slutligen, här är ett exempel på en lyckad ask: smyckeskrin för flickor. Du har att göra med en originell och funktionell ask. Den har en fascinerande öppningsmekanism. När asken är stängd syns ett handtag. När den öppnas fälls den ut som en strukturerad och elegant möbel.