Visar alla 11 resultat

Roller derby är en hal sportaktivitet som främst utövas av kvinnor. Den utövas med hjälp av ett par rullskor. Det som utmärker den är dess förmåga att förbättra den fysiska och mentala hälsan. Även om det är halt är rullskridskoåkning inte bara för vuxna.

Det finns faktiskt storlekar som är speciellt utformade för barn, i detta fall flickor. Ja, du kommer inte att vara ensam på banan. Din lilla prinsessa kan nu hålla dig sällskap. Vad är en rullskridsko? Vilka är kriterierna för att välja detta tillbehör och hur använder du det? Upptäck de bästa valen av rullskridskor för din dotter i det här inlägget.

Vad är en rullskridsko?

En rullskridsko är en sko med en sula utrustad med hjul för att glida lätt över marken. Den används vanligtvis för en rent feminin sport som kallas roller derby. Att använda rullskridskor bland barn har flera fysiska och mentala fördelar.

För små prinsessor är rullskridskor bara en leksak, även om deras föräldrar använder dem för motoriska färdigheter. Rullskridskohjul finns i en rad olika modeller, från de mjukaste till de hårdaste. De mjuka är avsedda för utomhusbruk och de hårda för inomhusbruk.

Vad är kriterierna för att välja en rullskridsko för flickor?

Att köpa en rullskridsko till ett barn kan verka enkelt till en början. Men om det inte alltid har varit enkelt att välja ett par skridskor till en vuxen, är det inte lika enkelt när det gäller ett barn. Så för att se till att din lilla prinsessa kan njuta av sina skridskor är det viktigt att följa några kriterier när du väljer skridskor. För bästa val bör din dotters par rullskridskor ha :

  • Hjul
  • Hjul som går att vrida
  • Skyddande överdrag
  • En storlek som passar flickan

Dessutom skulle möjligheten att justera skridskon efter barnets storlek vara en ekonomisk fördel för föräldrarna. På så sätt kommer den unga flickan att kunna använda den i många år genom att justera storleken efter behov.

Snurrande hjul

Att falla på skridskor är den största rädslan hos föräldrar, som oroar sig för att deras dotter kan skada sig själv. För att hantera detta föredrar de att ge dem skridskor vars hjul knappt snurrar, vilket berövar dem känslan av att glida. Den vackra prinsessan tappar allt intresse för rullskridskor och går till slut med skridskor på fötterna.

Att välja hjul som verkligen rullar är det minsta man kan göra när man åker rullskridskor. Att falla är en del av spelet, och när du väl behärskar det blir inlinesåkning väldigt intressant. Det är bättre att lära din dotter att kontrollera sina fall från de allra första försöken än att springa ifrån denna verklighet. Att ha hjul som snurrar under hennes skridsko innebär att hon kan njuta av rullskridskoåkning.

Skyddsutrustning

För din dotters säkerhet är det viktigt att sätta hennes skydd först. Fall är vanliga när man åker rullskridskor. För att begränsa stötar så mycket som möjligt bör din dotters rullskridskokit innehålla en hjälm och tillbehör för handleds-, armbågs- och knäskydd. Om dessa skyddstillbehör inte ingår i paketet med din dotters rullskridskor bör du dock kunna skaffa några åt henne.

En storlek som passar flickan

Att köpa ett par rullskridskor kan verka dyrt beroende på föräldrarnas budget. De tenderar att prioritera storlekar som är större än deras dotters så att skridskorna kan hålla länge. Föräldrarna är inte medvetna om de skadliga konsekvenser som detta val kan få.

När du väljer den här typen av rullskridskor flyter de inte bara på din dotters fötter, utan hindrar henne också från att hålla balansen. Dessutom orsakar friktionen skador på hennes fötter. Så du kan välja en något större storlek, men undvik att gå större än så.

Justerbarhet av rullskridskon

Att välja en justerbar skridsko till din dotter är valfritt, det är inte det viktigaste kriteriet. Att välja en justerbar skridsko är dock av ekonomisk betydelse, eftersom det gör att du kan följa barnets tillväxt.

Vilken typ av rullskridsko ska du välja till din dotter?

Det finns två kategorier av rullskridskor. Dessa är den traditionella skridskon som kallas roller quad och inline-skridskon. Quad roller kännetecknas av fyra hjul som är parallellt riktade framåt och bakåt. Den erbjuder större stabilitet tack vare hjulens placering och rekommenderas för nybörjare, särskilt barn.

Du kan välja slitstarka rullskridskor för flickor. Hjulen på dessa skridskor är tillverkade av robust, högkvalitativ plast, så att de håller länge. De med vattentäta hjul är också ett alternativ. Deras hjul är tillverkade av PVC-material.

Inline-skridskor känns igen på att hjulen är slumpmässigt placerade. Dessutom är den mycket snabb och stabil. LED-rullskridskor för tjejer är ett riktmärke på marknaden. Deras hjul är utrustade med LED-lampor som blinkar för ökad synlighet. Din vackra prinsessa kommer garanterat att fånga folks uppmärksamhet när hon åker skridskor genom natten.

Du kan också ge henne rullskridskor för flickor. Även om de bara har ett hjul är de underbara. Dessutom behöver du inte knyta hennes skosnören längre. Som en sko är denna skridsko mycket lätt att bära. Dessutom motsvarar var och en av dessa kategorier av rullskridskor en annan nivå av åkförmåga. Det bästa är att välja den som är rätt för din dotter. Du hittar minirullskridskor för dockor på Små Pirater.

Varför välja en rullskridsko till din dotter?

Rullskridskor är en aktivitet med många hälsofördelar. Det gör att barn kan förbättra sin koordination samtidigt som de har roligt. Denna övning hjälper också till att mobilisera barnets kroppsmuskler och sedan arbeta med deras konditionssystem och balans.

Vilken ålder för att ge din dotter en rullskridsko?

Skridskoåkning kan utövas från 3 års ålder. Så du kan ge din dotter en rullskridsko när hon når den åldern. Allt beror sedan på hennes motoriska färdigheter. Du kan också ge henne ett gosedjur för flickor eller ett Barbie-hus.