Visar alla 15 resultat

Visar alla 15 resultat

Tjusiga smycken för små flickor: välj rätt och ta väl hand om dem

Tjusiga smycken för små flickor är på modet. Även om de kan ges som gåvor är det en utmaning för många att välja dem. Dessutom är deras underhåll ett riktigt frågetecken. Men det är hemligheten bakom långvarig njutning. Ta reda på vad kostymsmycken är. Vi ger dig också nycklarna till att välja dem rätt och ta hand om dem på rätt sätt.

Fantastiska smycken för små flickor: vad är det?

Creole, charm armband, ovanliga örhängen, kostym smycken njuter av framgång och blir allt mer populära. Skillnaden mellan traditionella smycken och kostymsmycken ligger i de material som används. Klassiska smycken använder:

 • Silver
 • Till ädelstenar
 • Till guld etc.

Som för kostymsmycken för små flickor, så tillverkas de av enkla material. Syftet med utklädningssmycken är att tillfredsställa barnens önskan att smycka sig. Men framför allt är det en vacker modeaccessoar. Ett utklädnadssmycke måste därför uppfylla kriterierna för den aktuella trenden.

Fantasismycken som utvecklats på grund av ett behov:

 • originalitet
 • Kreativ frihet
 • glädjefylld fantasi

De fancy smyckena för små flickor är en stor succé av två skäl: de är trendiga och prisvärda.

Så känner du igen kostymsmycken av hög kvalitet

Låt oss titta på de viktigaste faktorerna som hjälper till att identifiera bra kostymsmycken.

Autentisering av utklädnadssmycken för små flickor

Kontrollera först och främst omnämnandet av tillverkningsmaterial. En trovärdig säljare tillhandahåller systematiskt information om smyckets egenskaper. Detta gäller både fysiska butiker och onlinebutiker.

Kostymsmycken finns nu tillgängliga i 925 silver. Du hittar också guldpläterade. Originalitet och kvalitet är deras kännetecken. Kostymsmycken i koppar för små flickor håller inte särskilt länge. Detsamma gäller för mässing och stål.

De ändrar färg och är ömtåliga. De deformeras också med tiden. Försiktighetsåtgärder bör vidtas för att skydda dessa smycken, till exempel genom att hålla dem borta från vatten och ljus.

Undvik att köpa kostymsmycken för små flickor som innehåller bly. Detta material är allergiframkallande. Lagen förbjuder bly som en komponent i smycken. Kadmium och nickel är också förbjudna.

Var försiktig med namn

Beteckningen ”massivt silver” är överanvänd. Den används till och med för att luras. Om namnet på ett smycke innehåller ordet “silver” ska du kontrollera att det nämns i beskrivningen. I annat fall avser termen “silver” endast färgen på kostymsmycket.

Du kommer ofta att stöta på följande beteckningar för silver:

 • Massivt silver
 • Silverpläterat
 • 925 silver

För guld får du ofta höra talas om:

 • Guldpläterat
 • Förgylld med fint guld
 • Guld x karat, etc.

I skriften ”Guld x karat” betecknar x ett tal. Du hör säkert ofta uttrycket ”18 karats guld”. Karat är den enhet som ger information om guldets kvalitet. Silver sägs vara “massivt” när det innehåller minst 92,5 % rent silver. Massivt silver kallas också ”Sterling Silver 925”. Detta är det engelska namnet för ”925 silver”.

Stein och oxid: skillnaden

Diamant och kristall är inte de enda som glänser. Valet faller snabbt på kostymsmycken för småflickormed zirkoniumoxidstenar och strass. Dessa oxider är imitationer. De har samma genomskinliga utseende som ädelstenar. Deras briljans liknar den hos äkta stenar.

Zirkon och kubisk zirkonbetecknar en natursten. Dessa namn missbrukas. Vissa människor använder dem för att hänvisa till stenar gjorda av zirkoniumoxid. Zirkon används för att tillverka exklusiva smycken. I avsaknad av diamanter används detta material för att pryda ornament.

Skilj på zirkon och zirkoniumoxid. Med detta sagt ser zirkoniumoxid otroligt bra ut. Den är mycket polerad. Den håller länge. Det är ett bra sätt att tillföra värde till smycken. Zirkoniumoxid är verkligen ett troligt substitut för ädelstenar. Om du vill ha den äkta varan, kontakta en specialist. Han eller hon kommer att hjälpa dig att skilja mellan de två.

Här är ett annat namn som du bör vara försiktig med: kristall. I många onlinebutiker säljs zirkoniumoxider för kristall. Kristall är ett glas som innehåller 10 % blyoxid. Blyoxidhalten varierar och är ibland så hög som 32 %.

Du vet nu ett minimum om fina smycken för små flickor. Låt oss nu fokusera på hur vi kan skydda dem.

Fina smycken för små flickor: skydd och skötsel

Men hur är det då med kostymsmycken för små stjärnor? Vissa människor tar hand om kostymsmycken som om de vore gjorda av ädelmetaller. Detta är det bästa sättet att bete sig. Även om de är billiga har kostymsmycken för små flickorde charm.

På Små Pirater hittar du det originella smycket som ditt barn kommer att älska. Örhängen, hängen, kedjor, pärlor – du kommer garanterat att hitta det du behöver, oavsett stil, material, ålder, storlek eller färg. Låt dig charmas av våra halsband med stjärntecken, som passar till alla looker. Eller varför inte det hjärtformade prinsesshalsbandet med metallsladd? För speciella tillfällen kommer din dotter säkert att älska våraprinsesssmyckesset, som finns i rosa, gult, blå/grönt och lila, att bära till en liten vit eller svart klänning. 

Tyvärr har de rykte om sig att förstöras alltför snabbt. Syre i luften och luftfuktighet förvränger utseendet på dessa ömtåliga juveler. Fula märken uppstår. Här är några rutiner för att hålla dessa smycken i form under lång tid.

Förvara dina smycken i en torr miljö

De flesta kostymsmycken är tillverkade av material som är känsliga för fukt. Undvik stänk av vatten. Påminn din dotter om att ta av sig ringen eller armbandet innan hon tvättar händerna. Salvor och lotioner av alla slag får inte komma i kontakt med dina kostymsmycken. Lägg dem åt sidan innan de appliceras.

Vänta tills din kosmetika har torkat innan du tar på dig smyckena. Ansträngning är inte bara för pojkar. Och när hon sätter igång svettas din dotter ymnigt. Det är bäst att ta av henne smyckena i det här fallet.

Ett lager lack

Ett lager lack räcker för att skydda fancy smycken för små flickor. Detta skydd bevarar smycket från oxiderande element. Var dock försiktig. Dessa lackskikt flagnar av. Applicera ett lager klarlack på nytt. Lackskikt isolerar material väl. De förhindrar också avlagringar på huden.

Andra metoder för skydd

Särskilda sprayer används för att ta hand om smycken. Även om de är dyra är de effektiva och långvariga. De skyddar känslig hud från de allergiframkallande effekterna av vissa material.

Skyddssprayer bevarar också glansen hos dina smycken. Även de som är fläckiga återfår sin glans. Använd förvaringsaskar för smycken. De skyddar dina smycken från påverkan av luft och damm.

Kom ihåg att ta av din lilla flicka hennes smycken innan hon går och lägger sig. Hon kommer att sova bättre. Det är mindre sannolikt att smycken vrider sig eller går sönder. Se upp för flyktiga kosmetiska produkter. Puder och andra parfymer bryter ned dina smycken.

Gör rent kostymsmycken för små flickor regelbundet för att skydda dem. Du förhindrar att smuts samlas på dem. Ditt barn kommer då att kunna njuta av sina smycken under lång tid. Vänta inte längre med att göra ditt val på Små Pirater.