Visar alla 22 resultat

Visar alla 22 resultat

Så väljer du den perfekta mattan till din dotters sovrum

Innan du väljer en matta till ett barns sovrum är det en bra idé att tänka på mattans livslängd, användning och budget. Vill du köpa en billig matta och byta ut den vartannat år, eller vill du investera i en kvalitetsmatta som håller i flera år? En matta kan kosta från tio till hundra euro, beroende på material, storlek och vävning. Om du vill ändra inredningen i ditt barns sovrum för att passa hans eller hennes ålder, är det en bra idé att investera i en lågprismodell. Vare sig det gäller fårskinn, rundmönstrade mattor eller heltäckningsmattor finns det mycket att välja på: en kvalitetsmatta håller i flera år om du tar hand om den regelbundet.

Därför bör du välja en modern modell tillverkad av ull eller tjock bomull. För att behålla den i ditt barns sovrum trots alla förändringar i inredningen bör du använda en matta i mjuka, tidlösa färger som vitt, blått eller grått. Mattans tjocklek kan också fungera som en ljudabsorbent om du har grannar som bor under ditt hus.

Materialval för en matta till flickrummet

Vilket material vill du ha på mattan som du vill lägga i din lilla flickas sovrum? Det beror naturligtvis på din smak, din budget, men också på ditt barns ålder och eventuella allergier/astma. Och även mattans densitet, motståndskraft och lätthet att underhålla.

Syntetiska fibrer (akryl, polypropylen och polyester) är billigare än naturliga fibrer och är mer motståndskraftiga mot fläckar. Vissa mattor har märkningen “Oeko-Tex Standard 100” och märkningen “Textile Confidence”, som garanterar tygets humanekologiska kvalitet.

När det gäller materialet är det bäst att välja tvättbar bomullsmatta, polyester eller polypropylen, dammskyddande kvalstermatta. För att underhålla mattor är det bäst att dammsuga minst två gånger i veckan, och oftare om du har husdjur. En dammsugare med HEPA-filter förhindrar att damm kommer ut i luften.

Så väljer du en matta till en flickas sovrum: välj en stil som matchar hennes sovrumsinredning

Om flickans sovrum är inrett med ett prinsesstema, välj då efter rummets tema och färg. Oavsett om det gäller ett barnrum eller ett sovrum för ett barn, för en flicka kan du spela 100% barnmattekortet med ett bil-, humle-, blom-, prinsess- eller djurmotiv … och naturligtvis måste du byta matta om ditt barn är äldre. Är det inte bättre att välja en neutral matta som håller längre och som du kan återanvända i vardagsrummet, på kontoret eller någon annanstans om du vill?

När det gäller form har du en uppsjö av valmöjligheter. Rund, stjärnformad, molnformad, tillverkarnas fantasi vet inga gränser. På Små Pirater hittar du till exempel små tapis i form av ett hjärta eller en kattfot. När det gäller färgen är det bäst att välja pastellfärger eller neutrala färger som beige om din dotters sovrum redan är rosa.

Så här väljer du en matta till din dotters sovrum: Välj storlek

Sovrummets storlek och mattans placering avgör storleken. Beroende på barnrummets storlek, möblernas placering, inredningen och användningsområdet kan du välja en löpare: storleken är vanligtvis 60 * 110 cm eller en storlek på 120 * 160 cm. Stora mattor är bäst lämpade för stora lekrum, eftersom barnrum med ett genomsnitt på 10 kvadratmeter tar upp mycket utrymme och inte är särskilt speciella. För att göra ett litet rum större, lägg till en matta i ljusa färger.

Sänglöpare, små runda mattor eller speciella mönster är mer dekorativa än funktionella, medan kvadratiska eller rektangulära mattor erbjuder gott om utrymme för ditt barn. Förutom ljudisolering och en viss komfort kan ditt barn inte frysa när det leker, särskilt om du har klinkergolv. För att förhindra att din dotter snubblar eller halkar på mattan är det bäst att fästa den i golvet med en halkfri struktur. Detta gör också att du enkelt kan rengöra mattan utan att flytta den.

Hur man använder en matta för flickor

Mattan är mycket viktig för ett barns utveckling. Den öppnar dörren till deras värld och miljö, där de kommer att lära sig olika tidiga inlärningsaktiviteter och leka med sin mamma och pappa. Därför är det nödvändigt att förbättra användarvänligheten.

Hur länge stannar barnet i den?

Om du aldrig har använt en babymatta tidigare, och naturligtvis om du är nybliven förälder, är det bra att veta hur mycket tid ditt barn tillbringar på den för den delen. Vid födseln rekommenderas inte denna typ av utrustning alls. Du bör vänta några veckor innan du installerar den. I så fall räcker det med en kvart om dagen. Och några månader senare låter du honom leka en timme om dagen, eller kanske lite mer.

Städa mattan regelbundet

Faktum är att barnmattor blir smutsiga snabbt efter användning, så du behöver några tips för att de ska hålla sig fina. Tvätta dem varje dag för att förhindra att dammpartiklar hamnar i ögonen. Det är inte tillrådligt att använda en borste när du tvättar eller dammar, eftersom det kan påverka produktens struktur.

Gör mer underhåll

Det är en bra idé att låta mattan gå till tvätten då och då. Vissa modeller kan maskintvättas, medan andra är mer ömtåliga och kräver handtvätt. Detta är viktigt för att hålla bakterier borta från barn. Du bör använda hälsoprodukter som naturlig Marseille-tvål eller speciella schampon för att förhindra klåda hos barn.

Ta hand om dig på djupet

De flesta mattor är färgglada och blöder lätt om du inte tar hand om dem ordentligt. Med detta i åtanke bör du inte utsätta dina tillbehör för direkt solljus eller värme. Färgen kan blekna snabbt med tiden.

Fördelar med matta i din dotters sovrum

Rugs har många fördelar, eftersom de hjälper till att minska fall en aning, särskilt om materialet är tjockt. Bullret kan också reduceras, så att barnet inte stör dig när det springer runt i sitt rum. Detta är en fördel om du har grannar under dig. Om utrymmet ska delas med flera barn är en matta ett effektivt sätt att avgränsa de olika rummen.

Så att alla har sin egen plats i förhållande till mattan som enkelt dekorerar deras utrymme. Utöver att vara ett dekorativt element kan mattan också vara lekfull och uppmuntra din dotters aktiviteter utan att ha stora ytor.