Visar alla 21 resultat

Visar alla 21 resultat

Hur väljer du din flickas skolväska till förskolan?

När det första skolåret drar igång är det viktigt att välja rätt skolväska, anpassad efter barnens klass, ålder och kroppsform. Din dotter kommer främst att vägledas av väskans övergripande design, tack vare illustrationerna eller till och med dess färg.

Vi föräldrar har fortfarande några kriterier att ta hänsyn till för att kunna göra det perfekta köpet. För förskolan är det bästa valet en lätt skolryggsäck som är väl anpassad till ditt barns storlek, praktisk med få fickor och ergonomisk.

Vilken storlek på skolväska ska du välja till din dotter?

Din dotters skolväska bör aldrig vara bredare än hennes axlar. För små flickor i kategorierna petite och moyenne rekommenderar vi en ryggsäck som är 27 till 34 cm hög och inte mycket mer än 25 cm bred. För det första året i förskolan kommer du oftast att behöva en väska som rymmer en A4-anteckningsbok (24 x 32 cm). Därefter är det dags för en större ryggsäck med en höjd på 35 till 38 cm och en bredd på 26 till 30 cm.

Fördelen med en väska i den här storleken är att den passar perfekt när barnet börjar grundskolan och böcker, anteckningsböcker och annat skolmaterial ska tas med. Skolmaterial stannar i klassrummet och tas vanligtvis bara ut under lovet. I förskolan används skolväskan främst som en mellanmålsväska, med eventuell närvaro av ett gosedjur för lunchrasten, som nämnts ovan.

För maximal komfort och för att skydda din dotters rygg är det en bra idé att välja en väska med breda, vadderade axelremmar. De bör vara anpassade efter ditt barns kroppsbyggnad. Välsittande axelremmar håller väskan i en idealisk position och fördelar vikten jämnt. Att hitta en lätt och bekväm väska är det första steget, men en skolväska för flickor måste också vara praktisk och ergonomisk. Din dotter ska kunna öppna och stänga den självständigt som en vuxen.

Ryggsäck i plysch för flickor

Här är en ryggsäck i plysch för flickor med dubbla funktioner, leksak och väska! Mer än bara en väska, det är också ett gosedjur och ett mjukisdjur! Ryggsäcken Little Girl i plysch är det perfekta tillbehöret för små flickor som vill ha en söt skolväska. Den är tillverkad av stark, hållbar nylon! Dessutom har den förstärkta sömmar för att stå emot slitage året runt. Den lilla storleken och fjäderlätta vikten gör den perfekt för att ta med alla dina små skatter till skolan eller till och med på korta familjeutflykter.

Tjejväska med enhörning för förskolan

Vilken liten flicka har inte drömt om att ha en egen enhörning, särskilt när hon ska börja på förskolan? Det är vad den här ryggsäcken är till för. Små Pirater erbjuder 3 modeller av enhörningsryggsäck, som finns i flera färger. Storleken på 26 cm gör den perfekt för förvaring av snacks.

Robotryggsäck för liten flicka

Robotryggsäcken finns i 4 modeller, alla med olika färger, och är perfekt för att förvara din dotters saker på förskolan. Storleken på 31 cm är fortfarande standard och passar perfekt för vardagsbruk.

De viktigaste kriterierna för att välja en skolväska för flickor

Skoleväskans form och vikt

Dessa bör man ta hänsyn till när man köper en skolväska. För det första bör väskans form vara anpassad till din dotters längd: väskans bredd bör inte överstiga hennes axelbredd. Väskans vikt bör inte överstiga 10 % av barnets vikt (t.ex. är genomsnittsvikten för ett barn i grundskolan 22 kg, så en full väska bör inte väga mer än 2,2 kg). Detta är fortfarande inte fallet idag: barn kan i allmänhet bära omkring 20% av sin vikt. Därför är det viktigt att välja en väska som är så lätt som möjligt.

Materialval

För att du inte ska behöva byta ryggsäck efter några månader bör du välja en robust skolväska med slitstarka material, förstärkta hörn och sömmar samt en styv botten. De vanligaste materialen är polyester, belagd canvas och läder. I allmänhet bör du undvika PVC, som kan innehålla DEHP och utgöra en verklig fara för barn. Polyester är ett lättviktsmaterial, mindre motståndskraftigt än läder, men mer ekonomiskt, smidigt och bekvämt. Polyester är ett mycket lättskött material som inte blir skevt.

Återvunnen polyester eller RPET är ett material som kombinerar polyesterns effektivitet med ett engagemang för ekologiskt ansvarstagande. Belagt tyg är ett idealiskt material för barn, eftersom det är mycket elastiskt. Precis som polyester är belagt tyg billigare än läder. Läder är ett gediget material av hög kvalitet med vintagedesign och vackra finishar.

En läderväska går i arv från generation till generation! För extra komfort är det en bra idé att välja en väska med vadderad rygg. När det gäller förslutningen rekommenderar vi dragkedjor eller spännen i metall eller plast. Eftersom väskan öppnas och stängs regelbundet undviker du fästanordningar som repas och slits ut för snabbt, fångar damm och ludd och gradvis förlorar sin effektivitet.

Remmar

Vikten av skolväskan vilar huvudsakligen på ditt barns axlar. Därför är det viktigt att välja remmar som är ergonomiska och justerbara. För ökad komfort ska du välja korta, breda och vadderade axelremmar. De sitter på axlarna och fördelar skolväskans vikt jämnt och förhindrar skav. Kom också ihåg att justera axelremmarnas längd. Glöm inte att väskan ska krama ditt barns rygg.

Tjejers skolväskor: de små detaljerna som gör skillnad

Dubbelt fack

Ju längre ditt barn kommer i sin skolkarriär, desto fler förnödenheter måste det bära med sig. Att köpa en väska med två fack är mycket användbart för att separera anteckningsböcker, mappar och läroböcker från små saker som ett pennskrin eller en linjal.

Pennfodral för tjejer – reflekterande retro-ränder

Du bör välja säkerhet, särskilt om ditt barn måste gå till skolan. Du bör välja en modell med reflexband för att hålla ditt barn synligt på natten.

Impregnerat material: för att undvika obehagliga överraskningar

Du bör också komma ihåg att kontrollera att den modell du väljer är vattentät. Det ger ett effektivt skydd mot regn och fukt.