Visar alla 5 resultat

Visar alla 5 resultat

Det finns ett populärt talesätt som säger att kroppen är själens tempel. Om det stämmer är din säng din helgedom. Sängen är bekväm tack vare kvaliteten på påslakan och lakan. Du är bekant med ordet lakan, men du undrar förmodligen vad ett påslakan är? I den här artikeln får du reda på allt du behöver veta om påslakan, särskilt påslakan för tjejer.

Vad är det med påslakan?

Påslakan är en av de vanligaste sängkläderna, precis som örngott, bäddset och sängkläder. De är formade som ett kuvert, placeras över ett täcke och fungerar som ett skyddande överdrag. Överdraget består av två olika delar, insatsen och överdraget. Inlägget har formen av en komprimerad påse fylld med syntetfibrer, percale eller ull och glider in i överdraget som en vanlig kudde.

Täcken blir alltmer populära i sovrum, eftersom de är lätta att tvätta och billiga. När man väljer påslakan finns det dock ett antal faktorer att ta hänsyn till, t.ex. hållbarhet, kvalitet, storlek och material. Vi erbjuder en rad trendiga påslakan för din baby. Våra modeller finns i olika färger: grönt, vitt, rosa, grått och flerfärgade modeller.

Vilka material består ett påslakan av?

Det är inte lätt att göra ett val bland alla de påslakan som finns tillgängliga. Materialet spelar en mycket viktig roll för påslakanets styrka. Påslakan finns i en mängd olika material, bland annat bomull, flanell, linne, hampa, polyester och nylon. Oavsett material ger överdraget sovrummet ett tilltalande och stilfullt intryck. Det håller täcket rent och bekvämt vilket optimerar din natt.

Påslakan i bomull

Bomull är ett av de vanligaste materialen som används vid tillverkning av påslakan. Det är känt för sin naturliga och hälsosamma struktur. Kvaliteten på ett påslakan beror dock på vilken typ av tråd som används för att tillverka det.

Trådarna måste vara många och fina för att ge en krympt väv och en mjukare, tuffare bomull. På en bomullsväv behöver du minst 50 trådar/cm2. Observera att bomull används i flera former, inklusive bomullsjersey och målad vävd bomull.

Dessutom är det enkelt att underhålla påslakan i bomull. De kan tvättas i tvättmaskin eller för hand i ljummet vatten vid låg temperatur. Torkning sker vid medeltemperatur.

Påslakan i linne

Linne är en örtartad växt från Mellanöstern. Den når vuxen storlek på mindre än 100 dagar efter att den planterats. Det är det äldsta materialet som används i sänglinne. I början av 1700-talet uppstod konkurrens mellan linne och bomull för tillverkning av sängtillbehör.

Linnebaserad vävning har många kvaliteter. Det är en typ av tyg som är mjukt, starkt, bekvämt och känt för sina värmereglerande egenskaper. Ett påslakan i linne måste dock vara svalt på sommaren och varmt på vintern.

Linne är också en komponent i allergivänliga sängkläder som är mycket absorberande och transporterar bort fukt. Som du kan se behöver du inte vara rädd för ödmjukhet när du väljer den här typen av påslakan till ditt barns sovrum. Dessutom innebär denna kvalitet att du kan variera atmosfären under varma sommarnätter.

Ett påslakan i linne är motståndskraftigt mot tidens tand och tvätt. Ju äldre ditt påslakan blir, desto vackrare blir det, tack vare linets struktur och dess mineralogiska sammansättning. Du kommer dock att behöva stryka det, eftersom det kommer att veckas.

Påslakan i hampa

Om du gillar miljövänliga material ska du välja påslakan i hampa. Till skillnad från bomull och linne kräver hampa lite vatten och inga organiska ämnen för att växa. På samma sätt behöver hampavirket som utvinns från stjälkarna inga giftiga produkter för att förbättra dess egenskaper.

Förutom sina värmereglerande egenskaper erbjuder ett påslakan tillverkat av hampa bättre komfort och optimal hållbarhet. Om du vill undvika den miljöpåverkan som användningen av påslakan medför bör du välja ett påslakan av hampa. En annan praktisk aspekt av påslakan av hampa är att de är lätta att sköta. Tyget behöver inte strykas.

Polyester och nylon påslakan

Polyester är en fiber som utvinns ur petroleum. Den garanterar optimal motståndskraft mot gnidning vid tvätt och mot UV-strålar. Ett påslakan i polyester kräver mindre underhåll och behöver inte strykas. Känslan vid kontakt med huden är dock inte behaglig och det är inte särskilt ödmjukt, men förhållandet mellan pris och kvalitet är ändå mycket bra.

Nylon upptäcktes på 1930-talet och är ett syntetiskt tyg som tillverkas av petroleum, vatten, alkohol och salt. Påslakan av nylon rivs lätt och absorberar inte fukt. De är alltid fuktiga och lagrar statisk elektricitet. De kemikalier som utgör detta material kan orsaka allergier och hudproblem. Så, för dina små flickor, undvik den här typen av påslakan.

Vilken storlek på påslakan passar din dotters madrass?

Det räcker inte att ha ett påslakan på sängen. För att få sköna nätter eller för att ge ditt sovrum en vacker design är du tvungen att välja sängkläder som matchar dina sängkläder. Du undrar förmodligen hur du väljer rätt storlek på påslakan för din dotter Du kan välja ett endelat eller tvådelat bäddset med enhörningar till din dotter.

Välja det passande lakanet

Storleken på lakanet bör vara exakt samma som din madrass. Så länge rummet har en 140 cm x 190 cm madrass, väljer du ett 140 cm x 190 cm påslakan.

Påslakan finns också i en rad olika kupbredder. Så om din säng är tjock kan du välja ett anpassat påslakan.

Välja ett påslakan

Det finns tre storlekar på påslakan: 200 x 200 cm, 240 cm x 220 cm och 260 x 240 cm. Valet är enkelt om du vet storleken på din dotters säng. Välj bara ett som gör att du kan ha överhäng på båda sidor av madrassen.

Välja sängkläder till din dotter

Barnsängar har samma storlek som vuxensängar (90 x 190 cm) men är närmare golvet och madrassen är tunnare. Se därför till att storleken på sängkläderna är anpassad till sängen så att de inte släpar på golvet.

När du har bestämt dig för ditt val, gör en beställning i vår onlinebutik och välj ditt påslakan. För att slutföra inredningen av din dotters sovrum, tänk också på en sovrumsmatta och sovrumsgardiner.