Visar alla 15 resultat

Visar alla 15 resultat

Vilka sandaler för bebisens första steg?

För bebisar som tar sina första steg är det mycket viktigt att välja rätt sandaler för barn under sommardagarna. Vi undrar alltid om vi behöver öppna sandaler, high-tops, kardborreband, spännen, vita, marinblå, mjuka, med halkfria sulor. Så ett litet råd: mät ditt barns fötter i centimeter för att hitta rätt storlek, varken för stor eller för liten. Det är också en bra idé att välja barnsandaler som är något höga med en flexibel elastomersula. Du måste stödja ditt barns fötter så att de inte vrider sina vrister.

När det gäller sandaler för flickor är det bäst att välja vita sandaler, som passar till alla färger på kläder. Från 2 års ålder, för små prinsessor, bör du välja vita eller marinblå sandaler att bära till byxor, kjolar och klänningar i alla färger.

En mjuk och halkfri sula för sandaler till flickor

En mjuk, halkfri crepesula är perfekt, eftersom barn från 2 års ålder springer mer än de går. Så du bör undvika plastsandaler i synnerhet! Plast låter inte huden andas, vilket gör att barnets fötter svettas. Baby girl-sandaler blir hala inuti och små fötter kan skadas, särskilt när man går.

Välja rätt storlek på sandaler för babyflickor

Ditt barns små fötter växer snabbt. Det finns några tips för att se till att du väljer rätt storlek på sandalerna för ditt barns ålder.

Tillväxtmarginalen

Det här tipset går ut på att placera ditt barns fot mot en vägg på en plan yta. Du måste hålla en bok eller något annat rakt föremål i höjd med barnets längsta tå och beräkna avståndet mellan den längsta tån och hälen. Med kännedom om detta avstånd är de rekommenderade tillväxtamplituderna :

● För spädbarn upp till 2 år bör tillväxtmarginalen inte överstiga 1 cm, annars blir det svårt att gå.

● För äldre barn är en tillväxtmarginal på mellan 1 cm och 1,5 cm idealisk för stängda sandalmodeller.

● För öppna sandaler rekommenderar vi att du väljer en modell med en tillväxtmarginal på högst 1 cm.

Storleken

Som en allmän regel växer ditt barns fötter en storlek var 3:e månad fram till 3 års ålder. Det innebär att de kommer att växa ungefär en storlek var sjätte månad tills de är 8 år gamla. Men eftersom varje barn och varje fot är olika finns det ett litet knep för att se till att du får rätt storlek: du måste hålla ungefär en tum bakom hälen.

Välja rätt modell av sandaler för babyflickor

För att göra det bästa valet av sandaler till din lilla flicka måste du se till att de uppfyller vissa egenskaper.

sköna, smidiga material

Lädersandaler är ett av de bästa materialen för barn eftersom det är smidigt och låter foten andas perfekt. Modellen måste ha minst en rem vid fotleden och förstärkning vid framfoten för att säkerställa att ditt barn får stöd i alla sina rörelser.

● En solid hälkappa: den modell du väljer ska helst ha en solid hälkappa, eftersom det är den del av skon som slits ut snabbast.

En halkskyddad sula

För att ditt barn ska kunna röra sig fritt och säkert på alla underlag är en halkfri sula en av de viktigaste egenskaperna när du väljer sandalmodell.

Vilken typ av sandaler passar din lilla flicka?

Det finns två typer av sandaler. De är stängda eller öppna och skiljer sig åt i sina respektive mönster. För att följa barn mellan 9 och 24 månader när de tar sina första steg är det bäst att välja slutna sandaler. Barnets tår är väl skyddade, eftersom de kan stöta emot hinder.

Du bör också välja höga sandaler som täcker barnets anklar. Det ger stöd och stabilitet när barnet går. Det är en bra idé att välja sandaler med kardborreknäppning, där stängningsgraden kan justeras, och om hon ännu inte behärskar att knyta snören.

Öppna sandaler är naturligtvis ett måste under de varmare månaderna. Glöm sneakers och stövlar och välj sommarsandaler som är speciellt utformade för små flickor. Naturligtvis måste fötternas utseende matcha stilen på kläder, accessoarer och färger. För äldre barn, från 5 år och uppåt, är öppna sandaler mer lämpliga. De känner sig faktiskt mer bekväma i sina dagliga aktiviteter med välventilerade fötter.

Sulor av hög kvalitet garanterar komfort under alla omständigheter

Ny teknik har gjort det möjligt att skapa mycket lätta sulor som samtidigt är starka, vilket minskar sandalernas vikt. Resultatet är att ditt barn kan röra sig mycket bekvämt. De vanligaste varianterna av innersulor är :

1. Sulor av elastiskt skum (neopren): lätta, ergonomiska och halkfria

2. Korksulor: ergonomiska och slitstarka, de säkerställer att foten utvecklas korrekt.

Undersidan av dessa sulor är vanligtvis täckt med ett lager skum för optimalt grepp.

Varför välja mjuka sandaler för små flickor?

Av ovanstående funktioner kan vi se den största skillnaden mellan en vuxens fötter och en bebis. En bebis fötter är mer ömtåliga och löper större risk att deformeras under utvecklingen. När ditt barn har rest sig upp och lärt sig gå behöver han eller hon skor som ger skydd och komfort. Som en allmän regel kommer ditt barns fötter att vara platta på grund av trampdynorna, som fortfarande utgör större delen av fotvalvet. Dessa kommer att få sin slutliga naturliga form runt 4 års ålder.

Före denna ålder är mjuka sandaler utan plastbåge idealiska för din baby för att ge honom bra stabilitet när han går. Mjuka sandaler eller flip-flops i mjukt läder för bebisar ger också fötterna tillräckligt med utrymme för att tårna ska kunna röra sig hela tiden. Detta är viktigt för tårnas utveckling. Mjuka sandaler med tunna sulor rekommenderas särskilt för att skydda ditt barns fötter från ojämn terräng.

De speciella egenskaperna hos mjuka sandaler för flickor

Som namnet antyder måste en mjuk sandal vara flexibel i längd, bredd och baktill. I praktiken är det en helt flexibel sandal:

● I längd för att ditt barns fot ska kunna böjas naturligt när hon går och för att stödja hennes utveckling utan att stressa henne.

● I bredd, för att barnets fötter ska kunna röra sig i alla riktningar.

● På baksidan för att skydda mot eventuella fotledsskador. Kort sagt, det här är i huvudsak mjuka sandaler som är perfekta för små flickor.

Hitta ett par sandaler för babyflickor i Små Pirater-kollektionen nu.