Visar alla 5 resultat

Så här väljer du pyjamas till din tonårsdotter

Pyjamasen spelar en viktig roll för ditt barns komfort och därmed sömn. Här är tipset för att hitta den bästa pyjamasen till ditt barn så att hon kan sova bekvämt hela kvällen.

Men hur vet du vilken som är bäst för din dotter, bland alla de olika alternativ som finns? 2-delad pyjamas, sommar- eller vinterpyjamas, bomull eller sammet, lite information för att välja ett barns pyjamas oavsett hennes ålder och oavsett säsong!

När ska du köpa bomulls- eller sammetspyjamas till din tonårsdotter?

För att veta när du ska klä ditt barn i sammet eller bomullspyjamas, måste du vara stolt över den omgivande temperaturen i hennes sovrum! Temperaturen är faktiskt den första indikatorn på hur bra våra barn sover, eftersom vi måste se till att det varken är för varmt eller för kallt.

Ta hänsyn till temperaturen i ditt sovrum

Om temperaturen är mellan 18 och 20 °C, vilket är den rekommenderade temperaturen för ett barns sovrum, bör du välja en pyjamas i sammet eller tjock bomull som täcker ditt barn väl så att det inte blir kallt. Det är också bäst att välja långbyxor med en långärmad topp för täckning från topp till tå.

Om temperaturen i sovrummet däremot är över 21°C bör du välja en pyjamas i bomull, även den med långbyxor och en långärmad pyjamastopp. Slutligen, från en temperatur på 24°C, vanligtvis mitt i sommaren, välj bomullsshorts med en t-shirt eller lätt jumper så att din dotter inte blir för varm på natten.

Så här väljer du rätt pyjamas till din lilla flicka

Det är viktigt att välja rätt pyjamas till dina barn, både för att säkerställa en god natts sömn och för att respektera deras känsliga hud. För att göra rätt val av kläder är det viktigt att tänka på pyjamasens material, dess elasticitet och vilken modell du vill ha.

Materialet

Syntetiskt material är inte lämpligt eller rekommenderat för våra barns känsliga hud. Välj naturliga material som andas, t.ex. bomull och linne på sommaren eller ull eller sammet på vintern, för att göra det bekvämare för dem. Var också uppmärksam på certifieringen av pyjamas. Föredra Oeko-Tex Standard 100-certifierade barnpyjamasar, garanterat fria från skadliga ämnen för att skydda våra smås hud.

Elasticitet

Välj kläder som är stretchiga och flexibla till din dotter. De ger framför allt ditt barn fullständig rörelsefrihet och gör det möjligt för henne att vara helt bekväm hela natten utan att störa hennes sömn.

Modellen

För att ditt barn ska kunna sova gott och lugnt måste du välja en pyjamamodell som barnet tycker om. Favoritfärger, djurmönster, magiska världar … Du måste ta hänsyn till hans smak för att göra honom nöjd och ge honom söta drömmar.

När ska man bära en 2-delad pyjamas för en liten flicka?

Från 2 års ålder antas det att barnet kan lämna sin traditionella jumpsuit och anta tvådelade pyjamas. Från den här åldern och framåt börjar bebisar röra på sig och behöver vara helt fria i sina rörelser. Den tvådelade pyjamasen, som länge var reserverad för äldre barn, har också erövrat de yngre barnens garderober.

Även om allt-i-ett-pyjamasen är en stapelvara i barnens garderober, har den tvådelade pyjamasen obestridliga fördelar, som rörelsefrihet och snabbare av- och påklädning för att till exempel ta av en blöja.

När ska du byta pyjamasstorlek på din lilla flicka?

För att välja rätt storlek på kläderna till ditt barn måste du ta hänsyn till hennes längd och vikt. Faktum är att de storlekar som anges på babykläder (1 månad, 3 månader, 6 månader osv.) och barnkläder (från 2 år till 16 år) endast är mått och inte barnets verkliga ålder.

När ditt barn växer och går upp i vikt är det nödvändigt att gå upp en storlek så att de är helt bekväma på natten. Kan du inte välja mellan två storlekar? Vi vet hur snabbt våra barn växer. För att undvika att behöva byta pyjamasstorlekar några veckor efter att du köpt dem, gå alltid upp en storlek!

Vilken vinterpyjamas till din tonårsdotter?

En tjock, bekväm och mysig sammetspyjamas eller bomullspyjamas är perfekt för vinterkvällar för dina små sovare.

Långa pyjamasar, långa ärmar och till och med en jumpsuit håller din lilla flicka väl täckt från topp till tå för en bättre natts sömn. När vintern kommer, temperaturen sjunker och miljön blir kallare är det viktigt att välja rätt pyjamas till ditt barn.

Din dotter är mellan 8 och 16 år gammal

För äldre tonårsflickor, mellan 8 och 16 år, välj sammet och bomull för att öka komforten. Om ditt barn är särskilt fruset, kom ihåg att använda små strumpor för att hålla henne varm!

Vilken sommarpyjamas ska din tonårsdotter ha?

Under våren och sommaren, när temperaturen börjar stiga, ska du välja lätta tyger som andas, t.ex. bomull. Med sin ojämförliga mjukhet och lätthet erbjuder bomull ditt barn en mjuk sommarnatt.

Beroende på hur det ser ut i ditt barns sovrum kan du klä på honom ett par byxor eller pyjamasbyxor, tillsammans med en kortärmad t-shirt eller till och med en tröja vid varmt väder. Polyesterpyjamas kan också användas som sommarpyjamas. Polyester är lätt och mjuk, har en lugnande effekt medan dina barn sover, är billigt och extremt lätt att ta hand om.

Val av färg på pyjamas för tonårsflickor

Tvärtemot vad du kanske tror, bara för att det är till din dotter betyder det inte att du måste nöja dig med rosa. Det går alldeles utmärkt att välja andra färger. Du kan klä den i grönt, orange eller någon annan färg. Du kan också välja modeller med djurmotiv som enhörningar (mycket populärt nuförtiden) eller tecknade figurer.

Men naturligtvis måste allt detta främst bero på ditt barns ålder. Om din lilla flicka redan är lite gammal kan du be om hennes åsikt. Ni kan välja tillsammans. Det är en chans för föräldrar och döttrar att njuta av ett magiskt ögonblick tillsammans. Hitta den som bäst passar ditt barns behov och passioner på Små Pirater. Du hittar också våra andra produkter för tonårstjejer, som den här skolväskan med USB-laddare. Om du har problem med ditt köp är vår kundservice tillgänglig under veckan, vardagar.