Visar alla 30 resultat

Visar alla 30 resultat

Din dotter är duktig i skolan. Hon gör dig stolt. Du vill visa henne din uppskattning. Så du bestämmer dig för att ge henne ett flickhalsband. Men du vet väldigt lite om detta smycke. Här berättar vi allt du behöver veta om tjejhalsband. Från de olika typerna till vilka material du ska välja, du kommer att veta allt du behöver för att göra ett klokt val.

Halsband för tjejer: de olika typerna

Det finns en uppsjö av olika halsband för tjejer. Här är de vanligaste: chokerhalsband, prinsesshalsband, vattenfallshalsband och sautoir. Dessa få detaljer om dessa typer av halsband kommer att upplysa dig.

Choker-halsband

Dess längd är ungefär 42 cm. Det liknar ett hundhalsband. De vanligaste materialen är läder och metallkedja. Om din dotter har karaktär kommer hon att älska den här typen av flickhalsband.choker-halsbandet är ett måste för dammode. På franska bör detta halsband kallas “collier très court”. Choker betyder halsduk. Detta smycke är verkligen mycket kort.

Kvinnor har tagit till sig det engelska ordet. De tycker att den franska motsvarigheten är unglamorös. Du kommer dock att höra det kallas ett kragehalsband. Det är ett mångsidigt halsband.

Prinsesshalsbandet: mellanlångt halsband

Det mäter mellan 45 och 50 cm. Dess andra namn är: mellanlångt halsband. Detta är ett framgångsrikt halsband. Det går hela vägen ner till bysten. Vissa filmer har lovordat dess förtjänster. Den här flickans halsband är en symbol för finess.

Halsbandet med vattenfall

Dess längd varierar från 70 till 90 cm. Kaskadhalsbandet är mycket elegant. Det är allt annat än diskret. Stracking-halsbandet var en hit. Detta är en smyckestrend. Den kännetecknas av en ansamling av ornament.

En serie ringar på samma finger är ett exempel på stracking. Det gäller även armband och halsband. Kaskadhalsbandet föddes ur detta koncept. Dess utseende säger en hel del om dess namn. Detta halsband är en modell som passar tjejer som gillar att hävda sin personlighet. Du känner din dotter tillräckligt väl för att veta om det är rätt för henne.

Sautoiren

Den här är mellan 50 och 55 cm lång. Detta smycke är också ett av de mest uttrycksfulla. Det är imponerande och förstärkande. Sautoiren kan användas på två sätt. Bär den i sin fulla längd eller linda den runt halsen.

Det långa halsbandet finns i :

 • Äkta pärlor
 • Äkta pärlor
 • Fina pärlor
 • Guld
 • Silver

Detta halsband passar till en mängd olika kläder. Det kräver dock en viss kunskap om klädharmoni.

Vilken typ av halsband ska du välja beroende på klädsel?

Smycken som matchar kläderna bidrar till att förädla en outfit. Den perfekta matchningen är därför ett måste. Du behöver känna till några matchningsprinciper. Detta kommer att hjälpa dig att klä din dam bättre.

choker kräver:

  • Ett vardagsplagg
  • Fyrkantig krage
  • Rund krage

Genom sin form har detta smycke en raffinerad lockelse. Se upp för åtsittande kläder. Med den här typen av halsband blir de överdrivna. Med halsband av prinsesstyp är uppgiften enklare. Detta halsband passar både till formell och vardaglig klädsel. Med en “V”-krage framhäver halsbandet bysten. Det kompletterar också båthalsringningar.

Det långa halsbandet är ett måste för eleganta outfits. Det är det perfekta smycket för speciella tillfällen. Det ger din dam en touch av närvaro. Vissa tjejer gillar halsband som är ett mellanting mellan ett långt halsband och en choker. Om din lilla fröken är en av dessa, ge henne ett slipshalsband. Denna halsprydnad är en stor klassiker. Det garanterar elegans. Detta tidlösa smycke är ett måste i varje smyckeskrin.

Ett tie-halsband är nästan samma sak som ett choker-halsband. Istället för ett hänge bärs det i en längd som påminner om en slips. Slipshalsbandet passar bra till en topp med öppen hals. Det ser elegant ut och framhäver halsen. Och bysten också. Barn älskar det här halsbandet.

För dig som gillar “V”-krage är kaskadhalsbandet ett måste. Detta halsband passar bra med ståkrage. Om du letar efter något unikt i din outfit är det här halsbandet för dig.

2 halsband som mademoiselle måste ha

Materialet bidrar till stilen på ett halsband. Det avgör juvelens kvalitet. Guld och silver är 2 oförstörbara material.

Guldhalsband för tjejer

Materialet är fortfarande ett viktigt kriterium när du väljer ett smycke. Gult guld, silver och vitt guld är de mest eftertraktade. Smycken med ädelstenar ligger i framkant av sökningarna.

Många flickor väljer dock material efter sin hudfärg. De tänker också på vilken färg de har på håret. Vitguld och silver, till exempel, passar svalare hudfärger. Roséguld och gult guld passar varma hudfärger.

Silverhalsband för flickor

Silver har en vit lyster och är ett exceptionellt material. Det har använts för att tillverka dekorationer och smycken i över 3 000 år. Silver används för att skapa ett tjockt flickhalsband. Långa halsband är oftast gjorda av silver.

Vilka material gör ett halsband långlivat?

Många halsband glänser vid första anblicken. Några veckor senare är besvikelsen stor. Svarta, rostiga, gröna och blå avlagringar dyker upp. Här är några säkra material.

925 silver för ett halsband till en flicka

92,5 % äkta silver utgör detta material. I skrivningen 92,5% ska du bara läsa sifferföljden. Detta material innehåller också 7,5% andra material.

925 silver är solitt och starkt. Det står emot slitage och förslitning. Det är därför juvelerare älskar det. För att känna igen det, leta efter Minerve-tecknet på baksidan av halsbandet. Det är Minervas huvud som visas i en åttkantig stämpel. Ett flickhalsband i 925 silver håller länge.

Rostfritt stål för ett oförstörbart halsband

Detta material är både ädelt och tillgängligt. Rostfritt stål är en legering av järn, krom och kol. Det är omöjligt att repa. Det trotsar rost. Rostfritt stål är perfekt för känslig hud. Dessutom är denna metall hypoallergen. Beroende på legeringen blir färgen guld eller silver.

Tungsten för att få ut det mesta av en flickas halsband

Här är ett material vars briljans aldrig mattas. Det är starkt och har en oöverträffad livslängd. Volfram är dessutom allergivänligt. Dessutom behöver din dotter inte oroa sig för att syra eller svett ska påverka hennes smycken. Ett volframhalsband kostar mindre än guld- och silverhalsband.

De hetaste halsbanden för tjejer

Här är ett urval av hållbara, prisvärda och trendiga halsband. Låt oss börja med det lilla Mickey-halsbandet för tjejer. Dess längd gör att det liknar ett slipshalsband. Det röda Mickey Mous-halsbandet för flickor har små röda kristaller. Din lilla flicka kommer att bli förälskad i dem. Det är en bra idé till födelsedagspresent. Solros hängande halsband för flickor har redan vunnit över många flickor. Ditt barn kommer att älska det. Det är sött och snyggt. Helt enkelt oemotståndligt. Det är det perfekta halsbandet för flickor i julklapp.

I vår onlinebutik hittar du de bästa halsbanden för din lilla prinsessa. Du hittar en samling kedjehalsband, graverade halsband, hjärtformade halsband och medaljhalsband i alla storlekar. Så tveka inte att ta en titt på vårt utbud av halsband för flickor.