Visar alla 21 resultat

Visar alla 21 resultat

Vilken mamma har inte drömt om att se sin lilla flicka i en prinsessklänning? När ett tillfälle som dop, bröllop eller någon annan festlighet kommer på tal vill du ha den vackraste ceremoniella klänningen till din lilla flicka. Även om du redan kan föreställa dig hur vacker den kommer att se ut på bilderna, är det också viktigt att välja en klänning som din dotter känner sig bekväm i och som är lämplig för hennes ålder. Här är några tips på hur du väljer den bästa klänningen till din dotter.

Hur du väljer en festklänning för barn

Din lilla flicka är en del av brudparet och du kan redan föreställa dig henne i sin vackra prinsessklänning. Eller så har du blivit inbjuden till ett dop eller en familjehögtid, och det är det perfekta tillfället att välja en festlig outfit som din dotter kommer att vara mycket stolt över. Det finns så många valmöjligheter att det kan vara svårt att veta vilken festklänning som passar bäst för tillfället. För att hjälpa dig att välja den perfekta outfiten rekommenderar vi att du tar hänsyn till vissa kriterier som: festens tema.

Om det är en fest spelar färger och paljetter in. Din lilla flicka kan lätt bära en lila, rosa eller till och med guldfärgad klänning med en rosett i satin eller tyll för en mycket elegant effekt.

På en födelsedag eller ett dop kan klänningen vara vad som helst: färg, blommönster, broderier, rosetter och alla möjliga detaljer för att ge den en festlig look.

Om din dotter har turen att vara i brudparet på ett bröllop ska du välja en vit eller mycket ljus klänning.

Välj material som gör klänningen extraordinär och elegant, t.ex. spets, tyll eller några paljetter.

Priset är också ett viktigt kriterium vid denna typ av köp, särskilt om du väljer en mycket originell och elegant klänning.

När du har bestämt dig för rätt klädmodell, gör din beställning i vår onlinebutik och hitta den perfekta formella klänningen för dig. Våra produkter är av högsta kvalitet. Vi erbjuder en säker betalningsmetod och skickar ditt paket omgående.

Vilket material och vilken stil ska klänningen ha?

När du väljer en aftonklänning till din lilla flicka bör du kombinera en vacker outfit med ett bekvämt material.

Om klänningen är vacker, men ditt barn känner sig obekväm och inte kan röra sig och snurra, kommer hon inte att tycka om att bära den. Det är därför tillrådligt att kombinera ett material som är trevligt att bära, lätt, mjukt och med en drömmande stil.

Valet av tyg för formell klänning

Bomull är det behagliga materialet par excellence, perfekt för barnkläder, eftersom det är lätt och naturligt. Bomull är alltid så naturligt och bekvämt som möjligt, och det är ett säkert kort både sommar och vinter.

Men välj 100% bomull. Försök att komma ihåg att dina små änglar kommer att springa och leka hela dagarna! Bomull ger dem all den komfort de behöver.

Välj till exempel en klänning i två material med en kortärmad överdel och volanger i bomull och en fodrad underkjol i bomullsvoile. En riktig prinsessklänning som är lika vacker som den är bekväm att bära och lätt att rengöra.

En utsvängd skärning, även kallad skater, är idealisk för en festklänning. Till exempel en helklänning med rund hals och paljetter som förvandlar din lilla flicka till en sagohjältinna.

Andra material erbjuder intressanta fördelar när det gäller ditt barns komfort. Vi är intresserade av plaggets elasticitet och motståndskraft: en klänning i elastan förblir bekväm även när den klamrar sig fast vid kroppen.

Små flickor gillar också att leka med klänningen, så de uppskattar flytande, lätta tyger, som den enkla, eleganta fjädersömmen.

Välj en klänning som passar din dotters ålder

När du väljer klänning bör du ta hänsyn till din dotters ålder. I själva verket handlar det om att främja ditt barns komfort och därför välja rätt storlek, form och längd på klänningen.

Om din dotter är mycket ung, mellan 2 och 4 år, ska du undvika för långa klänningar som kan begränsa hennes rörelser. I den här åldern snubblar barn lätt över för långa kläder och har inte reflexen att dra upp klänningen när de går i trappor. Midjekorta klänningar är perfekta för små flickor.

Ankelkorta prinsessklänningar är tillåtna för flickor mellan 4 och 8 år. Mycket långa klänningar anses vara för äldre flickor i 10-årsåldern.

Barnets ålder bör också beaktas när det gäller klädstil: små barn ska kunna springa och hoppa som de vill utan att skämmas.

Välj en skärning som inte är för nära kroppen och som är gjord av ett mjukt, lätt och flödande material.

Flickans balklänning: ta hänsyn till årstiden

Årstiden är en viktig faktor när du väljer en festklänning till din dotter. Om ceremonin äger rum i fint väder och soliga perioder kommer blomkronor att lysa upp utseendet.

Om det är vinter är halsdukar, boleros, västar, rockar eller capes rätt val. Dessa plagg och accessoarer förhöjer inte bara ceremoniutstyrseln, utan håller också dina barn varma.

Vad man ska ha på sig till en flickas festklänning

Om ceremonin äger rum tidigt på våren och vädret fortfarande är lite kyligt, glöm naturligtvis inte att lägga till en stickad jumper och ett par strumpbyxor för din lilla flicka.

När vädret är fint och varmt kan ditt barn naturligtvis njuta av dagen med bara ben och bara armar.

Som skor rekommenderar vi små vita tofflor i mjukt läder till de små. De äldre kan glädjas åt fina ballerinaskor, små skor med perforering eller kardborreknäppning, skor med paljetter eller till och med öppna sandaler om vädret tillåter.

Snygga accessoarer

Slutligen kan du tona ner det hela med ett litet smycke (armband, kedja, sautoir) och en vacker frisyr: flätor, rosetter, hästsvans, krona… Valet är ditt.

Du kan även sätta en vacker krans av blommor eller växter på din prinsessas huvud, det är så fint på bilderna! För bebisar kan en vit mössa ge en fin vintagekänsla till outfiten.

Kort sagt, det finns otaliga typer av ceremoni klänningar tillgängliga idag. Från enkla, eleganta klänningar till kungliga prinsessklänningar. Det finns något för alla.

De flesta nygifta väljer klänningar till sina små tärnor som liknar stilen eller färgen på deras egen brudklänning. När det gäller färger har trenderna de senaste åren varit vitt, elfenben, vinrött och fuchsia.

Slutligen, för en romantisk look, kan en krona, en tiara eller en liten rosett i samma färg som klänningen pryda de små flickornas huvuden.