Visar alla 11 resultat

Flickcykelhjälm: gör rätt val för ditt barns säkerhet

Den lilla damen växer upp. Det gör även hennes passion för cykling. När du säger cykel, säger du oundvikligen hjälm. Att vänja din dotter vid denna accessoar kräver fingertoppskänsla. Men att välja rättcykelhjälm för tjejer gör allting enklare. Dessutom är det viktigt och obligatoriskt att använda detta skydd. Här är all information du behöver för att göra ett bra val.

Flickans cykelhjälm: hur man väljer den

Att välja den perfekta hjälmen för din dotter uppfyller vissa krav. Du behöver:

– Känna till din dotters huvudstorlek

– Fastställa hennes körstil

– Känn till standarderna

– Involvera barnet

– Behärska vissa principer

Det finns mycket att tänka på. Här är några detaljer.

Avläsning av ditt barns huvudstorlek

Detta är den första av de saker som ska göras. Huvudet är en känslig och vital del av människokroppen. Att cykla rimmar med risken att ramla. Att skydda ditt barns huvud är en brådskande fråga. För att garantera ditt barns säkerhet måste hjälmen ha rätt storlek för honom eller henne.

Flickans cykelhjälm måste vara som en perfekt gjutform. Den får därför inte klämma åt barnets huvud. Den får inte flyta. Att prova på plats är det bästa sättet att få det rätt. Om din dotter inte är tillgänglig, öka hennes huvudstorlek.

Ta ett funktionellt måttband. Du måste vara exakt. Placera måttbandet vid en av din dotters tinningar. Mer exakt, ovanför hennes tinning. För måttbandet över ögonbrynslinjen. Linda bandet runt skallen för att nå slutet vid den första tinningen. Gör mätningen.

När du väljer hjälm ska du hålla ett öga på det bakre vredet. Den justerar hjälmen efter skallens omkrets. Detta gör den till en evolutionär hjälm.

Bestäm exakt typ av cykling

Cykelhjälmar för tjejer finns i flera olika modeller. Dessa modeller tar hänsyn till olika cykelvanor. Din dotter kanske gillar långa cykelturer. I så fall måste hennes hjälm ha ett bra ventilationssystem. Svett måste transporteras bort så effektivt som möjligt.

Mountainbike och BMX utövas på grova stigar. Sannolikheten för fall är hög. Din dotter behöver en hjälm med en stor skyddad yta.

Ojämna stigar ger upphov till vibrationer. Därför är hjälmen utrustad med stötdämpande remmar. Fästet dämpar skakningarna.

Kontrollera att hjälmen uppfyller gällande standarder

Det är för att skydda ditt barn som du ger honom en hjälm. Det är också för deras egen säkerhet som hjälmen måste användas. Att köpa en hjälm av dålig kvalitet innebär att du kör utan skydd.

Se därför till att du köper ett godkänt tillbehör. Kontrollera bara etiketten. Leta efter CE-standarden. Standarden EN 1078 gäller hjälmar för vuxna. För din dotter måste du läsa EN 1080. Det är den standard som är avsedd för barn.

Säkerställ komforten med en cykelhjälm för flickor

Att köpa en hjälm som är lämplig för din körning är den första garantin för komfort. En bekväm hjälm för din dotter har:

– En låg vikt

– Bra passform

– Bra ventilation

– En stötdämpare

Stötdämparen består av skum eller gel. Avtagbart skum är att föredra. De gör underhållet enklare. En bra visir förbättrar skyddet. Särskilt i ansiktet. Se också upp för chinstrap. Det glöms ofta bort, men det är viktigt. Vid fall framåt exponeras hakan och käkarna. Ett hakband förhindrar skador.

Involvera din dotter i valet av hjälm

Det kan verka som ingenting, men det kommer att göra ditt liv enklare. Att lära ett barn att använda hjälm är svårt. Ett knep är att berätta för henne att hennes favorithjältar bär hjälm.

När du väljer en cykelhjälm för tjejer, låt din lilla vän vara med. Hon kommer att tycka att det är roligare att använda det hon har valt. Välj säkra och bekväma hjälmar. Be din dotter att välja från detta urval.

Din dotter kommer att ta hänsyn till sina egna kriterier. Till exempel kommer hon att välja Disney prinsessans cykelhjälm för flickor. Denna accessoar speglar hennes värld. Flickcykelhjälm med blommönster passar henne också.

De 7-delade cykelutrustningsseten för flickor är ett bra val. Dessa set ger ett komplett skydd:

– 1 hjälm

– 2 knäskydd

– 2 armbågsskydd

– 2 handledsskydd

Allt som allt är de känsligaste delarna av kroppen skyddade. Barn älskar att imitera motorcyklister. Din dotter kommer att bli smickrad över att ha en sådan image.

Viktiga råd om hjälmanvändning

Lär din dotter att lägga undan hjälmen efter användning. Placera tillbehöret på en plats som är tillgänglig för henne. Gör det lätt för henne att hålla i för att förhindra att hjälmen faller av.

Så snart det sker en kollision är flickans cykelhjälm ur funktion. Även om det inte finns några synliga tecken på skador. Det är därför du måste förhindra att hjälmar faller av. När allt går bra är en hjälm uttjänt efter 5 år. Förnya den när det är dags.

Om stötdämparen (förstärkningsskummet) är avtagbar, tvätta den ofta. Du räddar din prinsessa från hudirritationer. Vissa personer målar om sitt barns hjälm. Detta är en dålig idé.

Cykelhjälmar får en speciell färg. Vid en huvudskada kan man ta en röntgenbild genom hjälmen. Olämplig lackering hindrar detta.

Att sätta en hjälm på huvudet skyddar dig inte. Lär ditt barn att alltid sätta på sig remmarna. Vissa barn bär glasögon. I så fall ska barnet bära dem över remmarna.

Kom ihåg att du är en förebild för ditt barn. Glöm din hjälm och hon kommer att göra samma sak. Ta det systematiskt så kommer hon att få kläm på det.

Varför är det obligatoriskt för barn att bära hjälm?

Fall och andra olyckor är en naturlig del av cykling. Så fort du sätter dig på cykeln måste du vara extra försiktig. Precis som att lyda trafikljus är hjälm en viktig regel på vägen.

Oavsett cyklistens ålder är hjälm en icke förhandlingsbar försiktighetsåtgärd. Barns kroppar håller fortfarande på att växa. Deras vitala potential är fortfarande bräcklig. Huvudskador är känsliga för vuxna, men ännu mer för barn. Det är därför denna del av kroppen har ett särskilt skydd: hjälmen.

Barn under 12 år måste skydda sig med hjälm. Franska trafikregler kräver detta. Flickcykelhjälm är ett måste för din unga dam. Oavsett om hon cyklar själv eller om du bogserar henne.

Varning. Polisen anser att du bär hjälm endast om du spänner fast den. Så se till att din dotter tar hänsyn till detta. <135 är priset för att inte följa lagen.

Om din dotter sätter sig på cykeln utan skydd betalar du böterna. Om barnet bogseras utan att bära hjälm är den vuxna som transporterar barnet ansvarig för böterna.

Det är en glädje för alla föräldrar att se sin lilla flicka cykla med självförtroende. Det ger en känsla av stolthet. Det är ännu bättre när barnet vet hur hennes flickcykelhjälm ska sättas på plats. Se till att du gör det.