Visar alla 6 resultat

Hattar till bebisar: varför och hur ska man välja en?

Mask, mössa, keps… en bebis har alltid en hatt på huvudet. Ja, det är uttrycket för barnmode. Men innan det handlar om mode är det först och främst en fråga om skydd. Om du är en blivande mamma kommer du att vara intresserad av detta ämne. Följande rader kommer att berätta varför babyhattar för flickor är oumbärliga. Du kommer också att lära dig hur du väljer en.

Varför är en babyhatt så viktig?

Hatten för babyflickor är användbar för:

  • Överlevnad
  • Skydd
  • Välbefinnande
  • Mode

Den här accessoaren är inte bara nödvändig för din dotter. Den är livsviktig för henne.

Hur spelar hatten en roll för din dotters överlevnad?

Huvudet och bålen är särskilt känsliga hos människor. De är mycket känsligare hos spädbarn. Nyfödda kan inte reglera sin inre temperatur. De drabbas lätt av frossa och värmeslag. De tolererar endast små variationer i omgivningstemperaturen.

Det här är ett extremt bräckligt tillstånd. Det kräver stor vaksamhet från din sida. Dessutom tar det månader för ett barn att kunna värmereglera sig själv. Du måste täcka ditt barns hela kropp. Därav vikten av en mössa.

Hatten, ett viktigt tillbehör för att skydda barnet

När det fina vädret kommer, är det med värmen. När den är extrem blir det bråttom att skydda sig. För de yngsta barnen måste skyddet vara systematiskt. Det behöver inte vara brännande hett

Din dotters hud är fortfarande ömtålig. Innan du tar med barnet på en promenad bör du mäta omgivningstemperaturen. Ditt barn är känsligt för ljus. Vidta försiktighetsåtgärder innan du tar med henne ut. Babyflickors hattar måste ha ett visir. Den anti-UV sommarhatten för små flickor är ett perfekt exempel. Dess runda visir ger ditt barn ett exemplariskt skydd.

Vilken roll spelar en hatt för din dotters välbefinnande?

En bebis utför huvudsakligen 3 “aktiviteter”:

  • Matning
  • Nöje
  • Sömn

Den tredje aktiviteten är den mest intensiva hos spädbarn. Det beror på att det är under sömnen som kroppen bygger upp sig själv. För att växa ordentligt behöver ett barn sova. Du måste se till att ditt barn sover under rätt förhållanden

Detta innebär en idealisk rumstemperatur. Maximalt och korrekt skydd är avgörande. Maximalt och korrekt, eftersom ditt barn varken får vara kallt eller varmt. Även när den är etablerad är ett barns termoreglering ofullständig

Ett spädbarns skallben är ömtåliga. Det finns sju av dessa ben. De är dåligt sammanväxta, vilket innebär att barnets huvud förblir bräckligt. Fontanellen är ett påtagligt exempel på denna sårbarhet. Härav behovet av särskilt skydd för huvudet. Detta innebär att bära rätt hatt. Babyflickors hattar är ett måste för ditt barns välbefinnande.

När vädret blir fint har barnet också rätt att gå ut. Det finns dock några försiktighetsåtgärder att vidta. Efter förkylningen är det dags att skydda barnet från solens strålar. Även här är en solhatt för babyflickor nödvändig.

Vad är det för viktigt med en solhatt för din bebis?

Det enkla svaret är: så att din dotter kan njuta av solen på ett säkert sätt. Låt oss ta en närmare titt.

En hatt som skyddar ditt barns hälsa

Ditt barns hud vet inte mycket om solen. Den är känslig. Lite oförsiktighet och barnets hud bränns. Melanin är ett pigment som skyddar huden mot UV-strålar. Före ett års ålder producerar ditt barns hud inte melanin. Den heta solen är farlig för ditt barn. Vänta till solnedgången innan du tar med ditt barn till stranden. En solhatt är nödvändig. Om ditt barn redan är ute och badar, se till att det får i sig vätska på stranden. Men glöm inte att använda en UV-hatt.

Anti-UV-hatt: skämt eller verklighet?

Babyhattar som skyddar mot UV-strålning finns i överflöd. Vissa människor har liten tilltro till deras effektivitet. Ändå fungerar anti-UV babyhattar. De har en UPF. Detta är skyddsfaktorn. Detta index sträcker sig från 10 till 50+.

Ett material med en UPF på 50+ blockerar alltså 98 % av UVA- och UVB-strålarna. En babyhatt för flickor tillverkad av ett sådant material skyddar ditt barn från:

  • Skin cancer
  • Freckles
  • För tidigt åldrande av huden

Ett specialtyg gör babyhatten UV-beständig. Den är klorresistent och torkar snabbt. Den är ditt barns främsta allierade på stranden. Att välja rätt babyhatt för solskydd är avgörande.

Vad ska man tänka på när man väljer en solhatt för babyflickor?

Det är upp till dig att välja rätt solhatt till ditt barn. Det är ett ansvar som ska tas på allvar. Ta strikt hänsyn till följande punkter.

UPF skyddsindex

Detta är den viktigaste av parametrarna att ta hänsyn till. UPF ger dig en exakt indikation: graden av skydd. Vissa UV-hattar är märkta UPF 25, vilket innebär att av 25 UVA- och UVB-strålar släpper materialet bara igenom en (1/25).

Vi rekommenderar UPF 50+. Detta är det maximala skyddet. Ditt barns hälsa är mycket viktig för dig. UPF 50+ blockerar 98% av skadliga strålar. UVC-strålar påverkas inte. Ozonskiktet tar hand om att stoppa dem.

Materialets komfort

Ditt barns hud kräver finkänslighet. Välj en mjuk hatt för dem. Bomull och linne fungerar bra för dem. Det gör även halm. Preferera mjuka organiska material. De är fria från skadliga ämnen. De kommer inte att irritera din dotter. Dessa material cirkulerar luft och ditt barn gynnas av god ventilation.

Mössa i rätt storlek

Storleken på mössan för flickor bör vara precis rätt. En mössa som kramar om huvudet ger obehag. När den flyter är den i vägen. Hitta den rätta balansen. Vårt råd: håll det enkelt. Kontrollera ditt barns huvudstorlek. Om du tvekar mellan två storlekar, ta den större. Du kommer att justera den med klämman.

Tillbehörets form och design

Hattens form avgör hur bra skydd den ger. Vissa huvudbonader för barn liknar en basebollkeps. De ger ett bra skydd för den övre delen av ansiktet. De andra delarna förblir exponerade. Detta är inte idealiskt för ditt barn.

Legionärshatten har sina fördelar. Förutom den övre delen av ansiktet skyddar den även nacken. Öronen också. Den exponerar dock kinderna. Bob är den hatt som täcker flest delar. Kinder, öron, näsa, nacke, huvud… alla dessa delar av kroppen har nytta av skydd. Bobben har ett brett brätte som gör den så effektiv. Föredra den med en kant på 7 till 10 cm.

Rätta fästet

På stranden har vinden kul med att rufsa till folks hår. Välj en babyhatt för flickor med klämma. Det är så ditt barn får UV-skydd. Den söta sommarhatten för flickor är en perfekt modell. Sommarhatten med UV-skydd för småflickor är som gjord för din unga dam. Om ditt barn vet hur man drar i remmen kan du hitta något annat. En kardborre- eller knappknäppning duger bra.

Oavsett form, modell, storlek, färg eller material kommer du garanterat att hitta den babyhatt du letar efter på Små Pirater.