Visar 1–40 av 413 resultat

Visar 1–40 av 413 resultat

Om elegansen hos vuxna är anmärkningsvärd, är den ännu mer så för barn. Faktum är att dessa små änglar onekligen understryker deras sartorialstil med en viss lockelse. Att klä dina små skatter är dock inte så enkelt som det verkar. Att välja rätt storlek på kläderna för en flicka är till exempel ofta en riktig huvudvärk. Så hur gör man det bästa valet?

Som förälder får du ofta slut på idéer för att klä din lilla flicka. Denna svårighet är särskilt märkbar när det gäller att välja kläder. Eftersom denna uppgift är mer eller mindre komplex beroende på barnet, här är parametrarna som gör det lättare att välja kläder för små flickor.

Din lilla flickas ålder

Det är ett välkänt faktum att barnkläder inte väljs på ett infall. Det är faktiskt viktigt att ta hänsyn till vissa kriterier, inklusive ditt barns storlek. Att välja en klänning för en 12-årig flicka är faktiskt inte detsamma för en äldre dam. Vad mer är, ålder är inte det enda kriteriet att ta hänsyn till.

Din skatts morfologi

Det andra kriteriet att ta hänsyn till är utan tvekan storleken eller morfologin hos ditt barn. Faktum är att två barn i samma ålder kan ha helt olika kroppsbyggnad. Med den här fliken kan du göra bra val baserat på specifika element.

Du behöver inte bara mäta midjan utan även bäckenet. Du bör också vara uppmärksam på halsringningen. Om den är för lös kanske den inte passar ordentligt och ger intrycket av ett överdimensionerat plagg. Men om den är för tajt kommer halsringningen inte att vara bekväm att bära. Idealet är därför att välja ett plagg med en elastisk öppning. Under dessa förhållanden kommer outfiten att vara mycket flexibel och ditt barn kommer säkert att känna sig bekväm i den.

Flickans klädstorlek

Förutom idéer om smak och stil är klänningens storlek en faktor som i hög grad påverkar valet av kläder för små flickor. Även om 2-åriga små flickor inte är lika långa som 4-åriga är det viktigt att åtminstone känna till ditt barns längd och medelålder.

Det är nämligen dessa faktorer som ska analyseras när du köper kläder för småflickor. För att få ut så mycket som möjligt av ditt köp bör du dock köpa ett plagg som är något större än din prinsessas storlek.

Mått

Ditt barns mått är en bra vägledning när du ska välja plagg. På den här nivån bör du vara medveten om att måtten varierar beroende på kön.

För din lilla flicka

Normalt sett är numreringen av klädstorlekar för flickor identisk med den för pojkar. Det finns dock en skillnad i midja och bäckenhöjd. För ett plagg med standardbredd krävs ett midjeomfång på mellan 65 och 67 cm. Motsvarande bäckenomfång bör då vara mellan 79 cm och 82 cm.

För ett löst sittande plagg ska midjemåttet vara mellan 68 cm och 73 cm. Bäckenmåttet är mellan 83 och 88 cm. Barn som bär överdimensionerade kläder är främst de vars midjeomfång är mellan 74 cm och 79 cm, bäckenomfånget är i detta fall mellan 89 cm och 94 cm.

Plaggets tillverkningsmaterial

Bomull är det huvudsakliga material som ger barn daglig komfort oavsett årstid eller tid på dygnet. Eftersom deras hud är fem gånger tunnare än vuxnas, påverkar ämnen som är olämpliga för huden deras känslighet och orsakar skav och obehag.

Bomull är dock fortfarande det perfekta tyget för våra små barns kläder. Det är fritt från kemiska produkter, främjar optimal komfort och orsakar inte allergier, vilket gör att huden kan svettas bra.

Dessutom är bomullskläder lätta att tvätta och hållbara. Beroende på tillfälle kan du välja klänningar, kjolar eller byxor i bomull till din lilla flicka. Din prinsessas smak och önskemål kan dock påverka ditt val, så ha båda faktorerna i åtanke.

Välja rätt skor till din lilla flicka

Förutom kläder är det också viktigt att välja strumpor och skor till ditt barn. För att göra detta bör du låta dig vägledas av längden på din älsklings fot. Du kan använda en måttstock som du kan ladda ner online.

Alternativt kan du helt enkelt placera ditt barns lem som ska mätas på ett ark vitt papper. Använd en penna för att markera fotens baksida, särskilt hälen. Gör samma sak på framsidan, den här gången vid stortån, och du är klar!

Bekväma kläder för alla årstider

När du köper kläder till din dotter bör du alltid tänka på komforten. Du bör välja material som andas, t.ex. bomull, och undvika kläder som får henne att svettas. De kläder du väljer bör också vara lämpliga för årstiden.

För sommaren, en eller två bomullsklänningar, okorta jeans med några mönster och varför inte en aleggingcourt. På vintern,bör din dotter ha minst en jacka, en kofta, en lätt dunjacka och byxor som håller värmen.

Tidlösa plagg som alltid gör intryck

Det är nästan omöjligt att inte hitta följande plagg i en liten flickas garderob.

Jeansen

Jeans är ett tidlöst unisexplagg som passar perfekt för alla tillfällen. I skolan, på stan, hemma… Det går inte att förneka att barn älskar dessa jeans! Jeans är så populära för att de är tidlösa och framför allt bekväma. Slim, slim eller klassiska, du måste klä dina barn i stil.

T-shirt och pyjamas i bomull

En riktig must-have, let-shirten är en outfit som passar överallt. Designmöjligheterna är oändliga, liksom färgerna och mönstren.

Naturligtvis finns det inget mysigare än en pyjamas, och ditt barn bör ha flera i sin garderob.

Kort sagt, komfort är regel nummer ett att tänka på. När du väljer kläder för små flickor, tänk komfort först och främst. Ditt barn kommer säkert att ha sin egen smak. Om hon inte gillar ull, tvinga henne inte. Om hon föredrar byxor framför kjolar, glöm det. Så långt det är möjligt, försök att vara flexibel när det gäller hennes preferenser.

Och glöm inte accessoarerna!

Att ha massor av accessoarer i din lilla flickas garderob är ett stort plus. Du kommer att kunna anpassa var och en av hennes outfits tillsammans. Men också för att ge henne en färgglad och rolig touch. Välj hattar, halsdukar och hårspännen. Men lämna också plats för mönstrade strumpor och strumpbyxor.