Visar alla 5 resultat

Under årens lopp har T-shirten blivit ett plagg som inte har något att göra med sin ursprungliga funktion. När den först skapades användes den som underkläder. Idag är T-shirten en topp med flera funktioner som vi stolt visar upp. Det finns ett antal faktorer att tänka på när du väljer kläder, särskilt en t-shirt, till din lilla flicka.

Är du en ung förälder som inte känner till spelets regler? Vet du inte vilka de viktigaste egenskaperna är hos en idealisk t-shirt för din dotter? Skulle du vilja veta hur man känner igen en T-shirt av hög kvalitet? I den här artikeln hittar du våra tips för att göra det bästa valet för dina barn.

T-shirt stilar

Att vara moderiktig är mycket viktigt för tonåringar, men också för små flickor. Redan i tidig ålder uttrycker små flickor sin smak, som ofta påverkas av deras omgivning (tecknade serier eller flickvänner). Därför är det viktigt att välja färger och mönster som passar perfekt med resten av outfiten, oavsett om det är jeans, shorts, klänningsbyxor eller till och med träningsbyxor för din lilla flicka.

Tjejernas t-shirt kan bäras till vardags eller som en snygg accessoar vid speciella tillfällen. De är tidlösa och oumbärliga och finns med kort ärm, 3/4-ärm eller lång ärm, beroende på säsong.

Den kan också kombineras med andra outfits för din dotter för att skapa en “inne”-look. Flickans t-shirt är en blandad outfit som ser bra ut på små flickor. Den långärmade t-shirten för flickor är till exempel perfekt att kombinera med byxor och en kappa för att ge din lilla ängel en snygg, modern look, eller med jeans och en jumper med dragkedja för att ge henne en touch av stil.

Här är de mest populära modellerna

● Den enfärgade t-shirten är det mest klassiska plagget i din lilla flickas garderob eftersom den kan kombineras med alla stilar.

● En ljus, flashig eller paljettbeströdd t-shirt passar mycket bra till en mer sober färgad bakgrund.

● En t-shirt med tryck ger en touch av fantasi. Grafik, olika inskriptioner, serietidningsliknande, allt är möjligt.

Beroende på hur viktiga mönstren är kan det vara klokare att para ihop den med en enfärgad strumpa. Även om stil är viktigt, bör det inte överskugga komforten i din lilla flickas kläder.

T-shirtens komfort

Barn är mycket aktiva och leker ute i alla väder. De behöver känna sig fria i sina rörelser och ha kläder som är anpassade till deras aktiviteter.

Här är några av de egenskaper som gör en t-shirt bekväm för din lilla flicka. Den ska vara lätt att ta på och av, så att din lilla älskling lär sig att vara självständig. Den ska inte vara för åtsittande runt kroppen och inte för bred, så att hon inte känner sig obekväm med att sitta, springa, hoppa eller ens ligga på golvet. Det är viktigt att välja andningsbara tyger som kan anpassa sig till din lilla flickas gränslösa energi. Ditt val av t-shirt för flickor bör anpassas till säsongen och den region där du bor.

Undvik kalla snaps genom att välja en långärmad t-shirt för din lilla flicka. Slutligen, för spädbarn, välj flickors t-shirts med enkla fästen som kardborreband.

T-shirtens kvalitet

En av de viktigaste sakerna när du köper en t-shirt till din dotter är att se till att den håller hög kvalitet. Våra barn rör sig överallt och är inte särskilt uppmärksamma. Därför måste kläderna de bär vara slitstarka och lätta att ta hand om. Faktum är att flera tvättar inte får skada plagget (material eller färg).

Grammage

Gram definieras som vikten av en T-shirt per m2. Ju högre vikt, desto tjockare och tätare är tyget och desto mer robust är t-shirten.

Detta varierar från 125 g/m2 för den lättaste till 220 g/m2. Den lättaste, mellan 125 g/m2 och 145 m2, är en mycket tunn T-shirt, i allmänhet billig och mycket genomskinlig. Den klarar bara några tvättar innan den blir perforerad eller deformerad.

Den mellanliggande vikten, mellan 145 och 165 g/m2 , är en “standard”-T-shirt. Den är mer ogenomskinlig än den föregående, men inte för tjock. Slutligen, mellan 165 och 220 g/m2, är det en tjock t-shirt.

Sammansättningen

Eftersom din lilla flickas hud är i direkt kontakt med tyget är det viktigt att vara uppmärksam på sammansättningen.

Många t-shirts är kemiskt behandlade under tillverkningen. Dessa kan fastna på våra barns hud och till och med orsaka allergiska reaktioner. Vi rekommenderar att du undviker syntetiska material som polyester, modal och viskos, som hindrar dina barns kroppar från att andas.

För att skydda våra små barns känsliga hud rekommenderar vi att du väljer naturmaterial snarare än konstfibrer. Ett tyg tillverkat av bomull och lite elastan ger t-shirten elasticitet.

En t-shirt i 100 % bomull är fortfarande det mest populära materialet och det bästa valet för dina barns hud, särskilt för dina små flickor.

Vävningen

För våra barn vill vi ha mycket mjuka T-shirts. Mjukheten varierar beroende på sammansättningen men också på väven. Vävnaden kan vara rammad eller kamfärgad. Den förstnämnda är gjord av korta fibrer. Det gör den billigare att tillverka. Den andra består av långa kammade fibrer, vilket gör den mycket mjuk.

Passform

Let-shirt för små flickor kan bäras åtsittande, rak eller överdimensionerad. Kragen, som kan vara rund, bör vara något utsvängd för att lämna tillräckligt med utrymme mellan kragen och tyget, eller V-formad för att ge en mindre klassisk stil för din lilla flicka.

Färgen

Vi har alla klichén i bakhuvudet: rosa till vår lilla älskling. Men det är viktigt att byta ut den. Vi har faktiskt möjlighet att erbjuda våra barn ett brett utbud av färger, så varför avstå? Var kreativ så att färgerna matchar, och detta kommer också att uppmuntra din lilla ängel att vara kreativ.

Som du kanske redan har insett ska T-shirten framför allt vara bekväm och praktisk för din lilla flicka. Men den ska också tilltala dina döttrar. Beroende på deras ålder kan du involvera dem i köpet av deras outfit.

I vår onlinebutik hittar du även kjolar, leggings och andra flickkläder.