Visar alla 5 resultat

Barn älskar att leka och åka skoter i hög hastighet, på egen hand eller med kompisar. Samtidigt är det ett fantastiskt mobilitetsverktyg som utvecklar balans, koordination och självständighet. Faktum är att sparkcykeln länge stod i skuggan av draisienne och cykel. Några år senare uppdaterades den av olika varumärken. Den har till och med blivit populär och en av de mest eftertraktade gåvorna.

Barn idag, som de gjorde då, kan inte motstå att åka skoter. De flesta sparkcyklar har samma egenskaper: styre, en plattform att stå på, två hjul och vanligtvis ett bromssystem. Den 3-hjuliga sparkcykeln för barn är dock lite annorlunda för att göra den säkrare för barn. Så hur väljer du den bästa sparkcykeln för flickor? Vi berättar allt för dig!

Välj rätt skoterdäck

Du kommer att upptäcka att de flesta sparkcyklar för barn under 5 år har 3 hjul. Som en allmän regel hittar du två hjul under styret framtill och ett hjul baktill. Denna konfiguration gör att barn kan göra flera saker samtidigt med mindre svårigheter när de flyttar sin scooter framåt. De kan flytta scootern framåt och kontrollera dess hastighet, hålla den upprätt och balanserad.

Sparkcykelns framhjul är mycket viktiga, eftersom de ger extra stöd så att barnet inte behöver balansera sparkcykeln när det lär sig att åka. Detta gör det enklare för din dotter att köra scootern.

Tänk på vikten på scootern

Nästa parameter att ta hänsyn till är scooterns vikt. Barn kommer inte att ha styrkan att hålla en tung leksak länge, så välj en modell med lämplig vikt. Du bör också tänka på att ditt barn kanske vill ta sparkcykeln till parken, till skolan, till trottoaren eller någon annanstans. Därför bör du välja en lättviktsmodell.

Glöm inte att ta hänsyn till din dotters preferenser

Det du inte bör glömma bort är sparkcykelns färg och stil, med hänsyn till den framtida ägarens smak. Din dotter kanske gillar färgerna eller teckningarna på sin sparkcykel. Hon kanske vill ha något som liknar ett annat barns cykel. Hon kanske föredrar något som får henne att se ut som en prinsessa.

Välja rätt 3-hjulig skoterbricka

En sparkcykelbricka för tjejer skiljer sig från en klassisk sparkcykelbricka. Den är vanligtvis bredare så att hennes fot kan passa i alla vinklar. Detta ger din lilla flicka mer stabilitet när hon står och tillräckligt med utrymme för att vända sig runt på båda benen.

Brickan är också mycket lägre, så ditt barn kommer att känna sig säkrare. Välj därför en scooter med en låg, bred plattform för att säkerställa att ditt barn har god stabilitet.

Kontrollera om det finns ett säte

Nästa sak att tänka på är om användaren kommer att kunna sitta på scootern. Du kan hitta 3-hjuliga sparkcyklar med avtagbara säten som kan tas bort från baksidan. Oavsett vilket bör du leta efter ett robust plastsäte som håller din dotter säker när hon åker.

Se bromssystemet

Du ser inte detta på bakre 2-hjuliga sparkcyklar som är utformade för små barn, men om ditt barn är över 5 år bör du hitta en sparkcykel med lättanvända bromsar.

Även om barnet inte använder den direkt är det en bra idé att utrusta scootern med en lättanvänd broms, som är nödvändig för att kliva av. Det brukar vara i form av en stänkskärm på bakhjulet som fälls upp för att ge friktion till hjulet när hon sätter foten på den.

Säkerhet är av största vikt för en sparkcykel

Som du kan se ovan innehåller designen av 3-hjuliga sparkcyklar flera funktioner som är utformade för att bättre skydda små barn. De har till exempel tre hjul för bättre stabilitet och en bredare plattform för bättre balans. De är också låga för att förhindra att de faller.

Det finns dock en annan mycket viktig sak att tänka på när du köper en säkerhetssparkcykel för barn. Köp en hjälm till dem (+ knän och armbågar om det behövs). Hjälmar är nödvändiga för små barn som åker skoter i alla riktningar. De kommer säkert att ramla av en eller annan gång, och hjälmar hjälper till att skydda de känsligaste delarna av kroppen. Se till att hjälmen sitter ordentligt och att ditt barn vet att det inte får använda leksaken utan hjälm.

Ett annat säkerhetstips är att se till att ditt barn vet var det ska köra sparkcykeln. De måste känna till de gränser som du sätter upp, t.ex. slutet av uppfarten, trottoaren och gården. Se till att de inte kör på vägen om du inte är i närheten.

Dessa tips kan verka enkla, men visste du att det finns modeller för barn upp till 18 månader? Sparkcyklar kan vara användbara för dessa små. De hjälper dem att få balans och förbättrar deras motoriska färdigheter. Men när de är små måste du förklara säkerhetsreglerna och hålla uppsikt över dem.

Viktiga saker att tänka på innan du köper en 3-hjulig sparkcykel till din dotter

Du måste skydda din dotter från olyckor när hon växer upp. För att göra detta ska du köpa en scooter med justerbart styre. Du bör kontrollera scooterns broms. Om den sitter på bakhjulet ska ditt barn lätt kunna nå den när hon kör scootern.

Bredden på hjulen på sparkcyklar för barn ska garantera stabilitet. Därför bör du välja däck som är 120 mm breda eller bredare. Se till att du uppfyller dessa villkor så att ditt barn kan få den bästa upplevelsen på sin scooter och undvika olyckor.