Visar alla 10 resultat

Hur du väljer de perfekta sandalerna till din dotter

Det fina vädret börjar komma och du kommer säkert att njuta av att vara utomhus med din dotter. För att hon ska må bra är det viktigt att hon har bekväma skor som passar för årstiden. Sandaler i nude är perfekta sommarskor för barn. De är lätta och bekväma för små fötter, för dagligt bruk, på stranden eller i poolen. Men hur väljer man de perfekta sandalerna för flickor så att ditt barn känner sig bekväm och på topp?

Precis som varje år när det varma vädret kommer vill barnen bara en sak: att deras små fötter ska vara bekväma så att de kan leka utomhus! Finns det något bättre sätt att göra det på än med sandaler? Som du kanske har märkt känner sig våra barn befriade när de byter ut sina stängda skor mot sandaler som låter deras små tår andas. Sandalen är den ultimata sommarskon som passar till alla tillfällen: klassiska sandaler för vardagsbruk eller speciella tillfällen, barfotatjejer på gatan, sandaler på stranden… Det finns olika flickskor för alla smaker och omständigheter. Om det är någon gång du kan låta fantasin flöda så är det på sommaren. Men kom ihåg att förutom stil är det viktigt att välja en modell till din dotter som är bekväm och lämplig för hennes arbete.

Flexibla sandaler perfekta för din lilla flicka!

För optimal komfort ska din dotter kunna gå utan att stelheten i skon orsakar smärta eller hindrar henne från att röra sig. Sulan ska vara mjuk, flexibel och inte sned för att följa fotens naturliga rörelser. De bästa sandalerna böjer sig, vrider sig och bör vara nära känslan av marken och känsliga.

Du bör undvika plastsandaler om du planerar att använda dem till något annat än stranden. Plast leder bort svett från fötterna och gör insidan av skon hal. Välj om möjligt trendiga lädersandaler som låter ditt barns fötter andas. Naturligtvis bör rätt storlek varken vara för liten eller för stor, beroende på din dotters morfologi. Kort sagt, om ditt barn kan rulla tårna och är bekväm, har hon de perfekta sandalerna!

Scratch sandaler eller strappy sandaler – vad ska man välja?

Beroende på din dotters ålder är sandaler med remmar eller kardborreband att föredra. Kardborresandaler är perfekta för barn som inte är vana vid spännen, som kräver en viss skicklighet. De är också perfekta för mycket aktiva barn som går från en aktivitet till en annan. Med kardborresandaler kan de snabbt ta på och av sig skorna utan hjälp utifrån.

Dessutom gör kardborreknäppningen att skon sitter fast ordentligt på foten och ger ett bra grepp. Remsandaler är smalare och erbjuder ett brett utbud av stilar som små flickor älskar mest. Med dessa är de också mer benägna att bära formella kläder.

Öppna eller stängda sandaler – vilken ska du välja till din dotter?

I själva verket är sandaler öppna skor. Men medan de flesta modeller för barn låter tårna vara öppna, är vissa sandaler stängda. Om du vill hålla hennes fötter fria på sommaren har slutna sandaler många fördelar. Om din dotter är mycket aktiv ger de bra stöd för fötterna. De skyddar också fötterna och förhindrar att smuts, sand och andra föremål kommer in i skon. Men ett gott råd: vänta inte till sommaren och början av sommarlovet med att köpa nya sandaler till ditt barn, då kanske du inte har så många alternativ.

Kriterier för att välja de perfekta sandalerna till din dotter?

Det är viktigt att välja skor som uppfyller vissa kriterier så att din dotter får bekväma och säkra skor.

* Vattentäta sandaler: Vattentäta sandaler är perfekta för stranden eller i regn.

* Justerbara remmar: Det är viktigt att köpa sandaler med justerbara remmar. Denna funktion gör att de kan anpassas till olika typer av fötter. På så sätt blir skorna lättare för ditt barn att bära.

Välja stöd för foten

Det är viktigt att din dotters sandaler har fotstöd. Det är också bäst att ha en något högre klack (ca 1 cm hög) för att stödja ditt barns fot.

Hur vet jag om sandaler för flickor är rätt för henne?

Eftersom ditt barn ständigt ändrar storlek kan det vara svårt att köpa rätt storlek. Här är tre grundläggande tips som hjälper dig att undvika de vanligaste misstagen.

Känn till din storlek

När du köper nya sandaler till din dotter är det självklart att du måste välja rätt storlek.

Ersätt i tid

Det är viktigt att du regelbundet kontrollerar att din dotters sandaler passar. Det är väldigt enkelt, du ska kunna trycka in ditt pekfinger i baksidan av skon i hälhöjd när hennes fot är stadigt planterad på marken i stående position. Om inte är det dags att byta skostorlek.

Kontrollera remmarna

När det gäller sandaler med remmar ska du se till att remmarna håller fötterna på rätt sätt när du sätter på din dotter dem. De ska sitta åt så att barnet inte tappar skon, men inte för hårt eftersom det kan vara obekvämt.

I Små Pirater-kollektionen hittar du ett brett urval av sandalmodeller till bra priser. Rosa, vit, svart, kort sagt, våra modeller finns i olika färger. Det vi erbjuder är kvalitetsprodukter, i linje med dagens mode.