Visar alla 11 resultat

Tjejskor: gör rätt val för komfort och sport

En träningssko för flickor är en viktig del av ditt barns garderob. De kan bäras till skolan eller för korta utflykter. För att kunna bära dem med glädje är det viktigt att veta hur man väljer dem. När det gäller sport finns det ett antal faktorer att ta hänsyn till. Det här inlägget ger dig alla nycklar till att göra rätt val.

Tjejers träningsskor: välj för komfort

Oavsett om det är en kort vandring eller en utflykt behöver en tjej ha rätt skor. Att gå är sport på ett eller annat sätt. Oavsett om du har känsliga eller vanliga fötter ska du göra ett medvetet val. En bekväm träningssko för tjejer har specifika egenskaper.

Korrekt stöd för foten

Rätt fotstöd är avgörande för ett par sneakers, precis som för ett par kängor. Det är också en viktig säkerhetsfunktion. Det hjälper till att skydda din dotter från skador. Leta efter en tjejmodell med en räknare baktill.

Vissa fötter svullnar upp efter bara några minuters promenad. Välj i så fall en träningssko med kardborreknäppning. Om du vill ha ett fast stöd för foten ska du välja en modell med snörning.

Sneakers som passar dina fötter

En bekväm träningssko för tjejer formar sig efter din fot. Välj skon efter din dotters storlek. Det är svårt att motstå charmen med en snygg träningssko. Vissa människor blundar för en olämplig storlek. Men det är farligt för hälsan hos din dotters fötter.

Tänk också på bredden på fötterna. Träningsskor ska passa fötterna utan att trycka ihop dem för att undvika blåsor.

En yttersula av god kvalitet

En kvalitetssko för tjejer har en flexibel yttersula. Den dämpar stötar som orsakas av varje steg. Materialet som sulan består av är polyuretan. Det bidrar till:

  • Skons lätthet
  • Skons flexibilitet
  • Dämpningsförmågan

Yttersulan ger stabilitet tack vare sin bredd. Detta är säkert för promenader eftersom det förhindrar att fotlederna vrids.

Den uttagbara karaktären hos innersulan

Den ursprungliga innersulan i en bekväm träningssko är uttagbar. Vissa personer har en sjuk, deformerad eller känslig fot som kräver användning av ortopediska innersulor.

Andningsförmågan hos en sneaker för flickor

När din dotter idrottar eller är ute och promenerar svettas hennes fötter. Denna svett måste evakueras av komfort- och hygienskäl. Dessutom måste du uppmuntra till god blodcirkulation till fötterna. Detta kräver måttlig täthet, men också god ventilation.

För att uppnå detta ska du välja träningsskor tillverkade av material som andas. Du kan välja läder- eller tygskor. Se dock till att de har ett ventilationsfoder.

Välja sneakers baserat på användning

När du väljer ett par träningsskor för flickor måste du också ta hänsyn till den avsedda användningen. Ett barn som springer mycket kommer att behöva ett annat par sneakers än de som passar ett barn som bara går, till exempel. När det gäller löpning skyddar tjejskor lederna. När ditt barn springer svävar kroppen en kort stund i luften. Gravitationen gör jobbet och för dem tillbaka till marken mycket snabbt.

Dessa ögonblick av kontakt med marken orsakar stötar som har en direkt inverkan på lederna. Träningsskor minskar denna påverkan och skyddar lederna.

En tjejtränare måste kombinera:

  • Lätthet
  • Lätthet
  • Komfort
  • Motstånd
    • Leder är känsliga. Skydda din dotters med rätt skor. Att spela basket innebär en stor belastning på lederna. Om din dotter utövar denna sport kommer hon att hoppa mer än hon springer. Vikten påverkar ständigt lederna. Stukningar är en ständig risk. Det är därför högklackade skor är det bästa valet för denna sport.

Dessa träningsskor är i allmänhet tunga. De har ett högpresterande stötdämpningssystem.

Handbollsskor för flickor har breda, platta sulor. Dessa skor stabiliserar rörelsen. De underlättar också säkra riktningsförändringar.

Handbollsskor är lätta. Dessa skor optimerar löpningen på planen. Volleyboll- och racketsportskor är likadana. De är olämpliga för långvariga ansträngningar som löpning.

Vilken är rätt storlek på tjejskor för sport?

För en tjejkväll ute ska skorna vara i exakt rätt storlek. När en tjejsko är avsedd för sport krävs en extra halv storlek. För intensiv sport är en extra storlek perfekt. Det finns goda skäl till detta.

Vid ansträngning strömmar vatten och blod till fötterna. Därav svullnaden. Fötterna tar då upp mer plats inuti skorna. Utan marginal kommer din dotters fötter att tryckas ihop. Vilket är farligt.

Vikt: en avgörande faktor

När du är i rörelse produceras en stötvåg. När du springer är denna våg 3 gånger din vikt. Den fortplantar sig och når ryggraden. Även de stötdämpande lederna skakas.

Vilka är de bäst presterande löparskorna för tjejer?

De halkfria Hello Kittyp-mönstrade träningsskorna för tjejer i vår kollektion är säkra. De har flexibla sulor. Tyget i denna modell ger bra fotventilation. Detta kommer att hålla din dotter bekväm. Hon kommer säkert att bli förälskad i designen. Yttersulan är tillverkad av koskinn. Detta ger dig en uppfattning om dess robusthet. Snörning och kardborreband för bekväm justering.

Dessa sneakers för flickor kommer att göra din prinsessa stolt. Klädd i dessa sneakers för flickor kommer hon att avundas av alla. Materialen är gedigna och modellen elegant. Skorna finns i rosa, vitt eller svart och finns i en mängd olika storlekar. De kan bäras till vilken outfit som helst, klänning, byxor eller en liten kjol, för en mycket feminin stil.

Tjejernas slip-on-skor är lätta att ta på. De är robusta, snygga och lätta som tofflor. Designen är det som slår dig vid första anblicken. Stilen på denna baby-modell är sober och smal, med en oklanderlig enfärgad ton, i linje med dagens mode. Den här skon är perfekt för att gå ut och sporta.

Hitta den tjejsko som passar dig på Små Pirater i vårt breda urval av ultrafeminina modeller som förnyas varje år, till alla priser.