Visar alla 29 resultat

Visar alla 29 resultat

Dockor är en av de mest efterlängtade gåvorna till små flickor, oavsett om det är till jul, födelsedag eller en överraskning. Dockor tillverkas av en mängd olika material och i en mängd olika utföranden och är ett vanligt inslag på marknaden. Deras pedagogiska egenskaper har gjort dem populära bland föräldrar, som ständigt är på jakt efter nya modeller till sin vackra prinsessa.

Men med så många olika dockmodeller att välja mellan har föräldrar svårt att göra rätt val för sina barn. För att göra det lättare för dig har vår Små Pirater-butik sammanställt ett urval av de bästa flickdockorna. I det här avsnittet kan du läsa om de olika kriterierna för att välja en flickdocka och få ett urval av de bästa produkterna att köpa för att glädja din söta prinsessa.

Vilka är kriterierna för att välja en flickdocka?

Oavsett färg, storlek eller mönster finns det en stor variation av dockor. Det är viktigt att göra ett val baserat på din prinsessas utveckling. Så för att ge din dotter den bästa dockan måste du följa några viktiga kriterier. Du måste tänka på följande: dockans kvalitet, storleken på den valda modellen och andra viktiga detaljer.

Dockans kvalitet

Kvalitet är det första kriteriet du behöver tänka på när det gäller att välja en docka till din dotter. Dockan kommer att bli din dotters följeslagare och vän som hon kommer att dela sina hemligheter och stunder med. För att uppnå detta är det viktigt att se till att dockan är av god kvalitet utan att skada din lilla prinsessas hälsa.

Kvalitet i detta val hänvisar inte bara till dockans grundläggande material utan också till dess säkerhetsstandarder. När du ger din dotter en docka måste hon vara fri att leka med den i din närvaro och i din frånvaro. Vi rekommenderar att du väljer dockor tillverkade av plast. De är säkrare och mer tillförlitliga och utgör därför ingen fara för barnet.

Du kan välja Barbie-dockan för flickor med regnbågsfärgat hår. Denna docka är tillverkad av plast och är särskilt attraktiv med långt hår som når till knäet. Den levereras med en hårborste, klämmor i olika färger, en glitterflaska och en kam. Med sina svarta högklackade skor kommer din lilla prinsessa att älska att upptäcka denna underbara docka i sin förpackning. Anna Snow Queen prinsessdocka är också en bra presentidé till din dotter.

Dockans storlek

Storleken är en stor del av valet av docka. För de minsta barnen behöver du bara välja en minidocka vars storlek inte överstiger fingertopparnas längd vid armbågens böjning. Leksaker som är större än så kan vara svåra för barnen att hålla i.

Därför är det viktigt att välja den docka som är bäst lämpad för ditt barns ålder och förmåga att anpassa sig. Genom att respektera dessa kriterier gör du dockan lätt att hantera. Med sin docka lär sig den unga flickan att imitera en förälder som tar hand om sin bebis.

Vikt är också kopplat till dockans storlek. Du bör undvika en docka som är för tung för hennes ålder, eftersom det sannolikt kommer att få henne att tappa intresset, eller ännu värre, hon kommer att knuffa dockan till glömska.

Några viktiga detaljer

Estetik och design är parametrar som inte bör förbises när du väljer en docka till din dotter. I själva verket är det de första egenskaperna som fångar ditt öga. En speciell egenskap hos vissa dockor är ögonrörelserna, som rör sig upp och ner beroende på vilken position de intar.

Flexibilitet är också något att leta efter i en docka. De flesta sportdockor är flexibla och lätta att hantera. Som exempel kan nämnas Barbie Fitness style-dockan för flickor och Barbie sportdockan för flickor.

Vilken docka ska du ge din dotter?

Valet av docka varierar beroende på flera kriterier, inklusive ålder. För barn i åldern 18 månader rekommenderas det till exempel att välja små dockor som kan bada. Du kan välja Snödrottningen för flickor eller Barbie-dockan med hund för flickor. Dessa är underbara dockor med en attraktiv stil och kvalitetstillbehör. Din prinsessa kommer aldrig att tröttna på sällskapet av dessa dockor med sina fantastiska ögon.

Innan du gör ditt val, kontrollera också antalet kläder som flickdockan har. Se till att du introducerar en samling underbara outfits i hennes garderob: en rosa klänning och matchande skor, en badklänning, ett smyckeskrin…

Varför ge din dotter en docka?

Dockor är reproduktioner av människor, djur eller föremål. De används av barn i olika lekar. Med dockor kan barn imitera sina föräldrar genom att leka mamma och pappa samtidigt som de återskapar de scener som de upplever varje dag. De roar inte bara små flickor, de hjälper dem också att lära sig sociala färdigheter.

Dockan utvecklar en förståelse för andra och empati. På så sätt inser barnet att andra också upplever känslor. Dessutom är docklek en utmärkt stimulans för barns utveckling. När barn har för vana att leka med dockor utvecklar de sitt språk och sin fantasi.

Dockor är gjorda i flickors avbild. Det är sant, men det hindrar inte pojkar från att använda dem. Alla barn förtjänar att utforska detta universum.

Vid vilken ålder bör du ge din dotter en docka?

Den idealiska åldern för att ge dockor till en flicka är mellan 1 och 14 år. Små barn börjar intressera sig för dockor redan från ettårsåldern. Även om de inte vet hur viktiga dockor är så föredrar de att hålla dem i sina händer. Så förhållandet mellan dockans ålder och storlek bör inte förbises.

Ett barn under 5 år bör dock inte lämnas ensamt med en docka som har avtagbara delar. De kan svälja den eller föra in den i ett av dess hålrum. Du måste se till ditt barns säkerhet.

Barn börjar tycka om att leka med dockor när de är mellan 5 och 6 år gamla. Det är den bästa åldern att ge dockor till din lilla prinsessa. Du behöver dock inte vänta till denna ålder innan du ger henne denna gåva. Faktum är att varje barn har sin egen förmåga att anpassa sig. Du bör dock undvika att välja dockor som är oförenliga med ditt barn.