Visar alla 8 resultat

Sängstödet för baby girl: säkerheten först

Övergången från livmodern till den fristående sängen i sovrummet ska vara så smidig som möjligt. Spjälskyddet ska skapa en lugnande och bekväm kokong för barnet.

Spjälskyddet för baby girl har två funktioner: att krympa spjälsängen så att den passar ditt barn tills hon vänjer sig vid en rymligare miljö, och att skydda henne från att fastna eller klämmas mellan spjälorna. Samtidigt skyddar spjälskyddet barnet från all yttre påverkan, t.ex. starkt ljus och buller. Det ger barnet ett eget personligt utrymme och en viss grad av avskildhet. Detta kommer att leda till större självständighet senare. Så, vilken är den bästa spjälskyddet för din lilla ängel?

Vad är en spjälsängsstötfångare för baby girl?

Innan den blir ett dekorativt föremål används en spjälskydd för att förhindra att barnets hand, arm eller ben fastnar mellan spjälorna i hennes lilla säng. Den kan också användas för att förhindra att hon slår huvudet i sängen. En spjälskydd för flickor placeras på insidan av spjälsängen. Den placeras vanligtvis i höjd med barnets huvud, men den kan också gå runt sängen: beroende på märke och modell kan det vara ett slags lakan, en liten madrass eller till och med stora flätor.

Designen på babyskyddet för flickor

Babyskyddet för flickor bör matcha resten av barnets sovrum, åtminstone hennes säng. Därefter måste produktens storlek, form, färg och mönster tas med i beräkningen. Stötfångaren ska vara i samma höjd som eller lägre än sängens stegpinnar.

Du kan också välja mellan en hel bäddmadrass och en partiell bäddmadrass. Den första erbjuder större säkerhet för barnet. Den andra modellen kan justeras efter behov. Du kan täcka hela spjälsängens omkrets eller bara en sida. För att stimulera barnets utveckling är det lämpligt att välja spjälskydd som är dekorerade med ljusa färger och vackra mönster. Tveka inte heller att matcha ditt spjälskydd med ditt barns täcke, kudde, sovsäck, skötunderlägg eller sovsäck.

Materialet

Valet av material motsvarar produktens komfort och design. Beroende på säsong är det viktigt att välja en annan produkt för ditt barns komfort. De bästa bumper dynorna definieras också av deras funktion.

Först och främst bör du välja en quiltad bumper pad i sammet, stickat eller polyester, som är varm, mjuk och andas på vintern. För det andra bör du välja en bomullsdyna med en lättare, mjukare polyesterfyllning för sommaren. I samtliga fall är det en bra idé att försöka köpa ett tyg som är lätt att underhålla. Faktum är att du bör tvätta och stryka alla din lilla flickas sängkläder regelbundet, inklusive bumper pad, för att förhindra spridning av dammkvalster genom svettning.

Hur du använder en spjälskyddskudde för en liten flicka

Spjälskyddet är ett populärt barnrumstillbehör för föräldrar. Med den kan du skapa ett mysigt litet bo för din lilla flicka så att hon känner sig hemma i sitt nya hem utanför livmodern. Spjälskyddet skyddar barnet från drag, starkt ljus, risken att slå huvudet i spjälorna och förhindrar att nappen faller i golvet. Men för att kunna njuta av de många fördelarna med denna produkt måste du veta hur du använder den på ett klokt sätt.

Fortsätt med installationen

Innan du börjar måste du vara medveten om några försiktighetsåtgärder vid användning av denna produkt. Faktum är att en spjälsängsstötfångare endast passar spjälsängar med säkerhetsbommar. I allmänhet bör det finnas 8 band som fungerar som krokar. Om prototypen har färre ska du inte använda den, eftersom det kan orsaka olyckor med ditt barn. Dessa stöd ska fästas på båda höjderna.

Använd en babysängsstötfångare vid rätt tidpunkt

Ett babyskydd bör användas från barnets födelse till dess 3:e födelsedag. Du bör dock planera för att utveckla användningen. Du bör gradvis gå över till den partiella bälteskudden när din lilla flicka växer så att hon kan utforska världen omkring sig.

Fäst spjälskyddet i stängerna

Det är nödvändigt att placera den platta kudden runt sängen, i det inre utrymmet, mot stängerna. Sängens stötfångare måste också sträckas ordentligt innan den fästs vid stängerna. Ta sedan banden och säkra dem genom att knyta en knut längst upp och längst ner på skenorna. Du bör också se till att spjälsängens stötfångare placeras lägre än madrassen för att förhindra att barnet faller under.

Och glöm inte att göra flera knopar i remmarna för extra säkerhet – man vet aldrig när de små upptäckarna börjar växa upp. Därför är det en bra idé att alltid knyta knutarna på utsidan av sängen så att ditt barn inte kan knyta upp dem.

Tänk på några säkerhetsåtgärder

Du bör systematiskt utföra några kontroller, cirka två eller tre gånger i veckan. Se till att knutarna alltid är åtdragna. Kontrollera att bälteskudden fortfarande sitter fast ordentligt på madrassens undersida. Du bör också komma ihåg att tvätta den regelbundet för att säkerställa barnets hygien.

Tveka inte att ta bort den när barnet börjar intressera sig för sin omgivning. Du kan återställa spjälskyddet till sitt normala läge efter mörkrets inbrott för att skapa en lugnare miljö som är mer gynnsam för sömn. Slutligen bör du välja en spjälskydd i tyg som gör att luften kan cirkulera ordentligt.

Var hittar du stötfångare för baby girl

Du hittar ett stort urval av babyskydd för flickor på Små Pirater. Våra modeller finns tillgängliga i rosa, vitt och grått.