Visar alla 5 resultat

Pannband för babyflickor: välj rätt för att sublimera ditt barn

Pannband för babyflickorframhäver våra barns skönhet, särskilt när det är väl valt. Mammor är galna över dem. Men inte alla små flickor kan stå ut med det. Ta reda på hur du hanterar denna intolerans. Den här artikeln lär dig hur du kan komma runt riskerna med att använda detta tillbehör. Att veta hur man väljer ett pannband för babyflickor är viktigt. I slutet av denna läsning kommer du att veta hur du gör det. Låt oss börja med fördelarna med detta skönhetstillbehör.

Pannband för bebisflickor: fördelarna med detta skönhetstillbehör

Ett pannband för babyflickorgör ditt barn oemotståndligt. Ett vackert pannband i håret matchar en outfit och får din dotter att se stilig ut. Det finns i ett oändligt antal färger, att ge bort som present eller för att glädja.

Turban, knytband eller elastiskt pannband, urvalet är stort när det gäller design. För att inte tala om att pannband kostar väldigt lite. Objektet har också fördelen att vara roligt och nyckfullt. Med andra ord har det allt för att behaga barn och deras föräldrar. Vissa barn tycker dock inte om pannband.

Hur vet du om din dotter inte tål pannbandet?

Det är enkelt. Observera och var uppmärksam på ditt barns reaktioner. Om din dotter gråter så fort pannbandet landar på hennes huvud, gillar hon det inte. Hon känner sig förmodligen obekväm

Bärandet av ett pannband påverkar vissa barns sömn. Håll ett öga på din dotter. Om hon sover dåligt efter att ha burit pannbandet under en längre tid ska du sluta använda det. Kontrollera att pannbandet inte sitter för hårt. Det kan vara orsaken till obehaget. Om ditt barn fortsätter att försöka bli av med pannbandet är det ett tydligt tecken: din dotter vill inte ha det. Din dotter vill inte ha det.

Om huvudbandet för flickaär gjort av läder kommer ditt barn att få raseriutbrott. Välj mjuka, allergivänliga material. Trots många försök kan vissa barn inte tolerera pannband. Tvinga inte ditt barn. Hon kommer säkert att ändra sig när hon växer upp.

Vad ska man tänka på när man väljer rätt pannband till en liten flicka?

Att bära ett pannband ska rimma med nöje och komfort. För att uppnå detta finns det 3 viktiga faktorer att tänka på:

 • Huvudstorlek
 • Tyg
 • Föremålets stil

Dessa kriterier är nödvändiga för alla som vill göra rätt.

Vad är rätt huvudstorlek?

Vid födseln räcker det med ett pannband för din lilla flicka. Mellan 3 och 6 månader kräver barnets huvud 32 cm pannband. Från och med sin första födelsedag har din dotter rätt till ett 36 cm pannband.

Så ett barn på 18 månader bär ett 38 cm pannband. Din dotters pannband mäter 40 cm när hon är 2 år gammal. Mellan 2 och 5 års ålder ska pannbandet vara 44 cm.

Rätta material för ett pannband till en flicka

Det finns många olika material tillgängliga. Du hittar pannband för babyflickor i:

 • Silke
 • Bomull
 • Ulja
 • Linne
 • Läder, etc.

Undvik läder. Spädbarn tenderar att hata det. Använd alla mjuka material. Bomull, ull och sammet tilltalar barn. Dessa tyger är bekväma.

silke är precis vad du behöver. Det är mjukt att ta på. Vilket är bra för ditt barn. Silke är lätt och ljust. På vintern ger det värme. På sommaren svalkar det. Se till att pannbandet är smidigt. Bra elasticitet ger din dotter komfort.

Den stil som passar din dotter

Ett pannband för flickor måste tilltala ditt barn. Välj därför något från hennes åldersvärld. Starka färger tilltalar yngre barn. Dova färger är mindre tilltalande. Ta hänsyn till detta

Välj gärna fantasifulla mönster. Djur är mer tilltalande för pojkar. Bilder av blommor är lämpliga för din dotter. Tecknade hjältar tilltalar spädbarn.

Lägg stor vikt vid rosetter som toppar pannbandet. Föredra också flätor och spetsdekorationer. Dessa element ger lättnad till pannbandet. De förfinar utseendet. När du klär din dotter, välj ett pannband som matchar outfiten.

Du måste välja ett brett eller tunt pannband, snyggt eller sobert. Det som räknas är harmoni och känsla. Som sagt, att se till att din dotter ser bra ut är bara bra. Att uppmärksamma nackdelarna med pannband är ännu bättre. Ja, pannband har några nackdelar.

Är pannband för småflickor farliga?

Spara ditt barns kranialben från alla typer av tryck. De är fortfarande ömtåliga. Benen i ett barns huvud är åtskilda av tunna membran. Detta innebär att ditt barns huvud fortfarande håller på att konsolideras.

För att ett pannband ska sitta kvar på huvudet måste det pressa ihop skallen lite. Regelbunden användning är därför skadligt för ett nyfött barn. Huvudet kan snabbt bli deformerat under dessa förhållanden. Det skulle vara klokt att vänta tills barnet har vuxit lite mer.

Under tiden är här några alternativ till babyflickans pannband:

 • Blommor
 • Fjärilsbågar
 • Nålar, etc.

Dessa föremål passar bra i barns hår. De är praktiska, men inte utan nackdelar också.

Barn stoppar allt i munnen. Ett barn som drar ut saker ur håret behöver tillsyn. Risken för kvävning är stor. Pärlorna i dessa föremål är lätta att svälja. Det krävs därför vaksamhet. Följ dessa tips för att bära accessoarer på ett säkert sätt.

Tips för att skydda din lilla flickas hälsa

Tättsittande pannband bör förbjudas. Välj ett pannband som faller av med tiden, vilket är ett tecken på att det inte sätter tryck på huvudet. Använd små föremål om barnet inte kan slita av dem. Håll dock alltid ett öga öppet.

Tillgrip flickhuvudbandendast vid speciella tillfällen. Utflykter och bröllopsinbjudningar är lämpliga. Återigen, håll ett öga på ditt barn.

Några populära pannband

Eleganta pannband med fluga för flickor är en stor hit. Barn från 0 till 6 månader bär det med stil. De finns i en rad olika färger. Röd, brun, vit, svart, gul, lila och rosa ger dig gott om valmöjligheter. Detta pannband är lämpligt för huvudstorlekar mellan 36 och 43 cm.

Tjejoverall med volang och pannband är en oemotståndlig ensemble. Denna sommaroverall har ett pannband för babyflickor prytt med en rosett. Materialet som används är ren bomull. Du hittar storlekar för barn från 0 till 2 år. Din bebis har alla chanser att sno åt sig sin jumpsuit.

Kombishortsen med matchande pannband för flickor kommer att övertyga dig med sin enfärgade färg och vita knappar. I beige, rosa eller grönt kommer detta plagg att ge din dotter en touch av elegans. Denna vackra sommaroutfit är tillverkad av ren bomull. Den är ärmlös, andas och är bekväm. Och den levereras med ett matchande pannband för babyflickor.

Pannbandet är en prisvärd och praktisk modeaccessoar. Med en liten budget kommer du garanterat att göra din förtjusande dotter glad.