Visar alla 12 resultat

Visar alla 12 resultat

Cartable CP fille : respektera standarderna för en bekymmersfri start på det nya skolåret

Slutet på lovet närmar sig. Din prinsessa kommer att börja i CP-klassen. Nu måste vi ta itu med frågan om att välja cCartable CP fille. Det är en utmaning, eftersom väskan måste tilltala henne. Den måste också uppfylla vissa standarder.

Typ, färg, komfortnivå, design och material är alla detaljer att ta hänsyn till. Och låt oss inte glömma din dotters smak. Vissa skolväskor är förbjudna. Det är inte lätt att förena alla dessa faktorer. I slutet av denna läsning kommer du att veta hur du väljer den perfekta skolväskan.

Flickans skolväska: känner du till ditt barns ambitioner?

Ta hänsyn till din dotters önskningar. Förena dem med parametrar för säkerhet och hållbarhet. Kom ihåg att detta är din dotters första riktiga skolväska. Att välja rätt skolväska för flickor är avgörande för ditt barn. Här är kriterierna som hjälper dig att göra det.

Vilka är de bästa kriterierna för att välja en flickas skolväska för första klass?

Se upp för allt som kommer att ge komfort för din skolflicka. Bekvämlighet gäller både bärande och förvaring. Se till att din dotter trivs också. Låt oss bryta ner det.

Reglerande mått

Vissa föräldrar tror att de kan gissa sig till rätt storlek på skolväskan. Det är inte så enkelt. Studier har lett till att standardmått har antagits. En skolväska för lågstadiet bör vara mellan 35 och 37 cm bred. Över 38 cm blir väskan obekväm för barnet. Ett sådant obehag under ett helt skolår… Undvik det för din dotter. När det gäller väskans tjocklek räcker det med 12 till 15 cm.

Allt som är tjockare än 15 cm är obekvämt för skolflickor. Så håll dig inom normen. För att få en bra uppfattning om höjden kan du tänka på ett A4-papper. Det är cirka 30 cm högt. Lägg till en centimeter så blir det bra. Vissa barn är oproportionerligt långa för sin ålder. Ta hänsyn till din dotters morfologi.

Ideal vikt för skolväskan

Varje dag kommer din dotter att behöva bära sin väska. Ofta flera gånger under dagen. All den vikten hela dagen kommer att trötta ut ditt barn i det långa loppet. Välj en lätt men robust CP-skolväska. En full skolväska bör inte väga mer än 10% av vikten på den person som bär den.

Böcker och övningsböcker väger mycket. Lägg till en vattenflaska och du kommer snart att nå din kvot. Kontrollera innehållet i väskan för att hjälpa ditt barn. Om hon bär på oviktiga böcker, minska belastningen. Om alla böcker är användbara, ta kontakt med lärarna. Hitta en lösning tillsammans. Då förebygger du ryggproblem.

Intern förvaring i skolväskan

En skolväska med ett enda fack gör förvaringen svår. Idealet är att ha minst 2 huvudutrymmen för att organisera dina tillhörigheter. Ju fler fickor en skolväska har, desto bekvämare är den.

Din dotter behöver städa upp:

  • Sina pennor
  • Sina pennor
  • Sina nycklar
  • Hennes näsduk
  • Hennes resekort, etc.

Undvik ändå en väska med för många fickor. Din dotter är fortfarande liten. Ge henne en anpassad väska för hennes sportutrustning. Sportutrustning bör förvaras separat.

Flickans skolväska för första året: olika typer

CP-skolväskan för flickor finns i flera olika utföranden:

  • Klassisk skolväska
  • Klassisk skolväska
  • Ryggsäck
  • Trolleyväska

Den klassiska skolväskan har fördelen att den har flera fack. Det gör det enkelt att organisera skolmaterial. Handtaget gör den lättare att bära för hand. Vissa versioner av den klassiska skolväskan har axelremmar. Kort sagt, det finns 2 bäralternativ tillgängliga.

Ryggsäcken är nästan densamma som den klassiska skolväskan. Förr i tiden fanns det bara ett stort fack. Numera erbjuder vissa modeller 2 fack. När det gäller ryggsäcken och den klassiska skolväskan är axelremmarna viktiga. Se till att de är vadderade. Väskans vikt sätter press på axlarna. Vaddering på axelremmarna lindrar detta tryck.

Axelremmarna ska vara korrekt justerade. En bra passform fördelar vikten jämnt över ryggen. På så sätt kan du skona din dotter från ryggproblem.

CP-flickans skolväska med hjul har sina fördelar. Särskilt när de saker som ska bäras är tunga. Ett barn som går till skolan skonar sin rygg. Allt de behöver göra är att dra vagnen. Den enda nackdelen är att skolväskor på hjul har svårt att ta sig upp för trapporna. Vissa skolor tillåter inte denna typ av skolväska.

Varför förbjuder vissa skolor skolväskor med hjul?

Även om vagnen är fördelaktig i vissa avseenden har den sina nackdelar. De är ofta tunga. Även när den är tom. Säkert på grund av systemet med hjul och stomme. För din dotters ålder är vikten avsevärd. Lastad med tillhörigheter är det ännu värre. Att bära en CP-flickas skolväska på hjul kräver en viss hållning. Det är inte bekvämt för ryggen. Särskilt inte för ett barn. En ryggsäck med välsittande remmar är bättre.

Under regnperioden är det obekvämt att dra en vagn. Väskan blir våt. Om materialet inte är vattentätt kommer anteckningsböcker att drabbas. Problemet blir mer akut när väskan åldras.

Väskor med hjul utgör ett hygienproblem. Hjulen kan köra över bland annat lera under resan. Det farligaste är att barnet kanske inte märker det. Genom att sätta väskan på ryggen blir de smutsiga. Samma skolväska hamnar i deras sovrum, och kanske på deras säng. Du kan se faran… Det finns många anledningar att undvika vagnen för din dotter.

Vilken är flickornas favoritdesign på CP-skolväskor?

Den blommönstrade skolväskan för flickor är en juvel. Dess utseende passar ditt barn. Den är utsmyckad med en liten plyschboll på framsidan. Vilket tillför charm. Din skolflicka kommer att använda sin väska för utflykter. En vacker rosa eller svart klänning matchar skolväskan för flickor.

Snow Queen skolväska för flickor kommer att vinna din dotters uppskattning. Hon kommer att bli glad över att få sällskap av Snödrottningen. Väskan har gott om förvaringsutrymme. Den är rolig att använda.

Regnbågens ortopediska skolväska för små flickor är ett måste. Den är av högsta kvalitet och avlastar din skolflickas rygg. Maximal komfort. Dessutom kommer din dotter att ha flera fack. Att organisera sina tillhörigheter kommer att bli ett nöje.

Och enhörningsväskan för små flickor kommer att göra henne glad. Väskan har allt för att tillfredsställa de yngsta. De kommer att känna sig som hemma med sina tecknade favoritkaraktärer.