Visar alla 7 resultat

Sparkcyklar blir allt populärare. Det är inte bara bra för att hålla barnen sysselsatta på fritiden, det underlättar också resan till skolan. Det är ett utmärkt verktyg för psykomotorisk utveckling upp till 6 eller 7 års ålder, men det är också en riktig energikälla. För att kunna njuta av denna aktivitet under bästa möjliga förhållanden är det viktigt att välja den lämpligaste modellen. Så hur väljer man en sparkcykel för tjejer?

Ett barn kan börja åka sparkcykel från 2 års ålder, så länge de väljer en sparkcykel som passar deras ålder och storlek. Det finns två- och trehjuliga sparkcyklar. Den 3-hjuliga sparkcykeln är mycket stabil och idealisk för nybörjare under 4 år. Den är lättare att stå på och är säker för små flickor som ännu inte kan balansera på en fot. Den är lite som en mobilitetsstjärna! Med den kan barnet ta ytterligare ett steg mot självständighet. De kan köra på egen hand, utan hjälp.

Välj en sparkcykel efter din dotters ålder

Behoven varierar beroende på hur gammal din älskling är. Mellan 2 och 5 års ålder upptäcker din dotter rörelse och stabilitet och lär sig gradvis att åka. Då är en trehjulig sparkcykel mer lämplig. Men i den här åldern vill din lilla dotter först och främst ha roligt. Så du måste välja en modell som hon verkligen gillar, med upplysta hjul och, varför inte, ett litet horn.

Mellan 4 och 6 års ålder kan du börja välja en tvåhjulig modell till din lilla flicka. Men vid den här åldern har hon ännu inte lärt sig att hålla balansen. Så du måste välja en scooter med styrbromsar. På så sätt kan hon enkelt stanna om hon tappar balansen.

Din dotter är mellan 2 och 5 år gammal

Hon kan ännu inte stå bra på en fot. B1-innovationen, som utvecklats med hjälp av en psykomotorisk terapeut, gör att barn från 2 års ålder kan lära sig att koordinera sina rörelser. De lär sig att vända sig, rulla och få självförtroende på ett roligt och intuitivt sätt.

För ännu roligare och enklare inlärning kan du välja en modell med bimaterialbricka och lättviktshjul. Bimaterialet gör det lättare för barnen att hitta sin perfekta position och de upplysta hjulen gör inlärningen ännu roligare.

Din lilla flicka är mellan 4 och 6 år gammal

Hon lär sig fortfarande att balansera, men har redan tagit sina första steg på en trehjulig modell eller är tillräckligt bekväm för att byta till en tvåhjulig modell. Hon behöver en modell som är anpassad till hennes storlek, lätt, praktisk och robust, så att hon kan lära sig runt huset, i parken, på korta sträckor och under din uppsikt.

För extra bekvämlighet och enkel förvaring bör du välja en hopfällbar modell som har ett bromshandtag på styret. Handbromsen hjälper din lilla flicka att få självförtroende snabbare, vilket gör det lättare att bromsa utan att få henne ur balans.

Din lilla flicka är mellan 6 och 9 år gammal

Hon använder sin scooter för att ha kul runt huset, i parker och på korta resor. Hon behöver manövrerbarhet för att stärka sitt självförtroende, med små hjul som har den extra bonusen att hon kan reglera sin hastighet. För att din lilla älskling ska känna sig bekvämare när hon har roligt kan du välja en modell med styrbroms och fjädring som absorberar vibrationer och markstötar. Handbromsen ger bättre hastighetskontroll, men det är lämpligt att lära henne att använda bromspedalen också, för maximal säkerhet i händelse av ett nödstopp.

Din dotter är över 9 år

Mellan 9 och 14 år vill unga tjejer framför allt ha en känsla av frihet och självständighet för att kunna gå till skolan, träffa vänner eller göra korta resor på egen hand. De behöver komfort och bättre prestanda, och vänder sig till sparkcyklar med större hjul. De större hjulen gör att de kan färdas längre, snabbare och med mindre trötthet.

För ökad komfort, och om din dotter använder sin scooter regelbundet, kan du välja en modell med framfjädring och ett bromshandtag på styret. Handbromsen ger bättre hastighetskontroll och fjädringen absorberar vibrationer och markstötar.

Välja sparkcykel efter storlek

Varje modell är konstruerad för att klara en viss maxvikt. Innan du investerar i en scooter bör du ta en titt på denna detalj. Kontrollera maskinens maximala kapacitet. Modellen måste vara anpassad till din lilla flickas vikt och längd.

Du bör också ta hänsyn till hennes erfarenheter och hur scootern kommer att användas. För att bestämma den perfekta storleken på scootern, se till att styrets höjd är lägre än hennes nacke. Detta minskar risken för skador i händelse av en kollision.

Köpa en scooter: urvalskriterier och säkerhetstips

Varje maskin är konstruerad för att klara en viss maxvikt. Detta är en av de första sakerna att kontrollera innan du köper en sparkcykel. Förutom din dotters ålder och kroppsform bör du välja en lämplig modell med hänsyn till hennes erfarenhet och användningsvanor.

Välja en lämplig standard

Det är bäst för en nybörjare att välja en modell som har den låga ABEC-standarden. Denna standard avgör lagrens förmåga att överföra den kraft som utövas på dem. För optimal bromsning, välj en modell med fram- och bakbromsar.

För en promenad runt huset är en klassisk modell idealisk. Fällbara scootrar är idealiska för stadsutflykter. Scootern är smidig och praktisk för vardagsbruk och kan fällas ihop i ett nafs. Den är kompakt och tar liten plats i kollektivtrafiken. Du kan lägga den i bagageutrymmet på din bil innan du åker på semester.

Om ditt barn vill följa med på långa turer i alla typer av terräng bör du välja en scooter med stora hjul.

Tänk på din dotters säkerhet

Goda vanor börjar tidigt! För din lilla flickas säkerhet rekommenderar vi att du introducerar henne till att bära hjälm så snart hon sätter sig på sin första scooter. Och glöm inte att tillhandahålla knä- och armbågsskydd för de mer våghalsiga. Slutligen, innan varje utflykt, kontrollera styrets höjd: för att undvika risk för skador vid en eventuell kollision bör de vara under barnets nacke.

Slutligt

För att se till att din dotter använder sin sparkcykel på ett säkert sätt måste du välja en modell som passar hennes ålder och storlek. Och när din lilla flicka växer upp ska du inte tveka att byta sparkcykel. Nu vet du exakt hur du väljer en sparkcykel till din dotter!